TeknologiTophistorie

Elcykler fra Harley-Davidson får Google Cloud

Mobiltelefoner, computere, fladskærme, tablets, biler og nu ... elcykler. Serial 1 elcyklerne fra Harley-Davidson går på Google Cloud.

Serial 1, elcykelfirmaet der er opstået ud af Harley-Davidson, har lanceret en opdateret generation af sine /CTY elcykler. Og den største nyhed er, at cyklen vil være udrustet med Google Cloud-funktionalitet. Der skal både samles data om cykelturen og tilbydes cykel-specifik navigation, ligesom sikkerheden forbedres markant, fortælles det.

Cyklerne er fremover udrustet med en integreret “Internet of Things-enhed” (citat: Serial 1). Hvor cyklerne tidligere havde forbindelse til mobiltelefonen udelukkende via Bluetooth, skal den nye IoT-enhed sikre forbindelse via både mobildata og GPS. Formålet er, at man skal kunne få kontakt med cyklen, selv når den ikke er inden for synsvidde.

Magien sker dog i en app, som er udviklet i samarbejde med netop Google. Her fremhæves følgende funktioner:

  • Integreret digital sikkerhed. Med Pinpoint Mode aktiveret, vil ejeren have mulighed for præcist at spore, overvåge og digitalt låse elcyklen, uanset hvor den er i forhold til dem.
  • Ruteplanlægning og navigation. Ved at integrere navigationen fra Google Maps kan brugere af Serial 1-appen nemt planlægge de bedste cykelspecifikke ruter – inklusive lokale cykelstier, trails m.m.
  • Realtids cykeldata. Fra hastighed til effektivitet, fra afstand til batterirækkevidde, alle detaljer i din tur er tilgængelige ved hånden. Hver gang du gennemfører en tur, modtager du en oversigt efter turen, og du vil være i stand til at sammenligne tur- og præstationsdata over tid.
  • Integreret oplader. Alle Serial 1 /CTY eBikes er nu udstyret med et integreret USB-C-opladningskabel til at forsyne en mobiltelefon med strøm til at køre den nye app.

Serial 1 lover, at der er flere højteknologiske funktioner på vej, takket være “adgangen til Google Cloud-analyse og business intelligence og integration med Google Cloud AI-funktionalitet”.

Pris og tilgængelighed …

Serial 1 elcyklerne kom til Europa sidste efterår. Herhjemme kan de købes via den danske Harley-Davidson forhandler Caps. Priserne starter ved knapt 30.000 kroner.

Herunder en video, der introducerer det nye samarbejde med Google Cloud.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.