×
TeknologiTophistorie

Nu kommer Harley-Davidsons elcykler til Europa

Næste gang du besøger en Harley Davidson-forhandler, kan du kigge på både motor- og elcykler. Serial 1 elcyklerne er kommet til Europa.

Har du forelsket dig en af Harley-Davidson Serial 1 elcyklerne behøver du ikke længere bestille den hjem fra USA. Selskabet har nemlig indgået i et samarbejde med Harley-Davidson Europe, der vil bringe en række Serial 1-elcykler til forhandlere af Harley-Davidson i hele Europa startende denne sommer.

– Det dynamiske, hurtigtvoksende elcykelmarked er starten på en global mobilitetsrevolution. Ved at tilbyde Serial 1-elcykler hos forhandlere i hele Europa kan Harley-Davidson spille en vigtig rolle i denne mobilitetsrevolution, samtidig med at Serial 1 kan levere en uovertruffen køreoplevelse, der er bygget på sjov, frihed og eventyr på to hjul, praler Aaron Frank, der er branddirektør for Serial 1.

Serial 1 elcyklerne blev præsenteret i USA i november sidste. Der er fire forskellige modeller at vælge mellem og de er alle beregnet til citybrug. Der er endnu ikke kommet europæiske priser på cyklerne, men billige bliver de næppe.

I USA starter den billigste model 21.000 kroner – altså inden moms og afgifter. Til gengæld er elcyklerne ‘premium’. De har alle fire centermotorer fra tyske Brose, der også laver motorer til Specialized og et par andre brands. Motorerne fra Brose regnes for at være blandt de allerbedste på markedet – de har blandt andet et moment 90 Nm, hvilket får dem op blandt de bedste.

Serial 1

Elcykel med automatgear

De billigste af modellerne, Serial 1 Mosh/Cty, har kun et enkelt gear, mens de øvrige tre modellerer udsrustet med med en automatisk Enviolo NuVinci gearkasse, der kan levere fuldstændig glidende – og fuldautomatisk – gearskifte under kørslen. Bare træd i pedalerne, så optimeres kørslen automatisk.

Elcyklernes batteri er placeret lige bag ved motoren. Den lave og centrale placering skal styringen af cyklen mere behagelig. Batteriets kapacitet er på omkring 529 Wh, hvilket giver en rækkevidde på mellem 60 og 180 kilometer alt efter kørsel. Topfarten er elektronisk begrænset til 32 km/t.

Undtagelsen er topmodellen, Rush/Cty Speed, der ikke alene har en topfart på 45 km/t, men også er udrustet med et noget større 706 [Kw] Wh-batteri. De fire modeller, inklusive amerikanske priser, er:

  • Mosh/Cty (3.399 dollars)
  • Rush/Cty (4.399 dollars)
  • Rush/Cty Step-Thru (4.499 dollars)
  • Rush/Cty Speed (4.999 dollars)

iNPUT har rakt ud til den danske Harley-Davidson forhandler Caps, for at høre, om elcyklerne kommer i butikkerne hos dem. Vi afventer svar. Her er et par ekstra detaljebilleder af Serial 1 cyklerne (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.