×
TeknologiTophistorie

Smuk retro-elcykel fra Harley-Davidson kommer til marts

Harley-Davidson Serial 1 elcyklen er en hyldest til den første motorcykel fra det ikoniske firma. Den kommer i handelen til marts.

Harley-Davidson har netop løftet sløret for sin første elcykel, den smukke retro-model Harley-Davidson Serial 1. Det ærkeamerikanske firma har rumsteret med elcykler i årevis – og det er ved at være et år siden, at de første gang gav et smugkig på, hvad vi havde i vente.

Den endelige model er dog væsentlig anderledes end det, de viste frem dengang. Den er først og fremmest en nostalgisk hyldest til selskabets først kendte motorcykel fra 1903, der har kælenavnet Serial Number One. De hvide dæk, lædersadlen og det sorte stel er nappet direkte den gamle motorcykel.

Ærgerligt har Harley-Davidson endnu ikke delt nogen af elcyklens specifikationer, så vi ved ikke hvilken motor eller hvilket batteri, den er udrustet med. Men Harley lover, at den kommer i handelen allerede til marts næste år.

Det, vi kan se ud fra de frigivne billeder af Harley-Davidson Serial 1, er at den har centermotor og at batteriet er integreret i stellet. Cyklen har også skivebremser både for og bag, ligesom bag- og forlygter er integreret i stellet.

Harley-Davidson mener dog satsningen alvorligt. I forbindelse med afsløringen af cyklen, fortalte selskabet, at elcykel-divisionen bliver skilt ud i sit eget selvstændige firma, der skal hedde Serial 1.

Der er naturligvis ingen ord om prisen på elcyklen her, men et gæt er, at den bliver dyrere end gennemsnittet. Der er heller ingen garanti for, at den kommer i handelen herhjemme, men vi vil naturligvis holde et vågent øje med nyheder om banditten.

Herunder et billede af den originale Harley-Davidson Serial Number One til sammenligning …

Harley-Davidson Serial 1
Harley-Davidson Serial Number One (foto: Wikipedia).

Og så er der naturligvis også lavet en indbydende videopræsentation af den nye elcykel:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.