×
Elbiler

Elon Musk vil (alligevel) bygge sin egen Hyperloop

Om ti år kan du måske sætte dig til rette i en Hyperloop i New York og være i Washington D.C. blot 29 minutter senere. I hvert fald har Elon Musk søgt om – og fået – tilladelse til at begynde de indledende øvelser til selv at bygge en Hyperloop imellem de to byer på USA’s østkyst.

Musk har ændret holdning

Da Elon Musk i 2013 første gang fortalte om sin opfindelse kaldet Hyperloop, var ideen ikke, at han selv ville være involveret i at bringe projektet til live. I stedet ville han frit lade andre virksomheder om at udvikle og bygge Hyperloops rundt om i verden – og der er en del firmaer, der har planer om netop det. De ser nu Musks planer som en direkte trussel imod dem, og eftersom Musk ejer navnet Hyperloop (via sit firma SpaceX) og i øvrigt har opfundet konceptet, er det måske forståeligt, at de føler sig truet.

1.100 km/t

Musk vil altså nu selv sætte gang i byggeriet af en bane på den relativt korte strækning imellem Washington og New York. Og han vil bygge det hele “selv” – fra stationer og bane til selve de “pods”, der skal bevæge sig med op til 1.100 km/t. Indtil videre er det dog en teoretisk hastighed, for de første forsøg med Hyperloop har “kun” opnået hastigheder på ca. 300 km i timen. Men det er altså forsøg lavet af andre virksomheder – og med Musk igang med direkte udvikling af Hyperloop kan det meget hurtigt ændre sig.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.