Teknologi

Elon Musk har tændt for sit eget satellit-internet

Elon Musk har afprøvet sit verdensomspændende satellit-internet, kaldet Starlink. Naturligvis foregik testen med et tweet …

SpaceX-bossen Elon Musk testede internetforbindelsen på firmaets Starlink-satellitter tirsdag. Musk benyttede satellitterne til at sende en enkel besked via Twitter, hvor han skrev, at han sendte beskeden via Starlink.

Starlink er et ambitiøst SpaceX-projekt, der skal give hele kloden internet via satellitter, som SpaceX selv opsender og servicerer. Også de egne af Jorden, som endnu ikke har pålidelig netforbindelse. 

SpaceX sendte i maj måned de første 60 Starlink-satellitter i kredsløb, men fik allerede sidste år tilladelse til at opsende op til 12.000. Tidligere på måneden ansøgte selskabet om at få lov til at opsende yderligere 30.000 satellitter – ud over de 12.000, der allerede er godkendt.

Dog er det lidt mere beskedne mål, at der skal opsendes 200 satellitter i de kommende par år.

Planen er, at Starlink skal gøres tilgængelig for forbrugere i USA og Canada så tidligt som næste år. Herefter skal netværket udvides i takt med 24 opsendelser af satellitterne. Satellitterne skal fungere i samarbejde med stationer på landjorden, der modtager og konverterer signalerne.

Projektet blev præsenteret af Elon Musk allerede tilbage i 2015. I februar 2018 blev to Starlink-testsatellitter, navngivet Tintin A og B, sendt op og fungerede som ventet. Blandt andet har SpaceX-medarbejdere brugt Tintin-satellitterne til at spille Counter-Strike: Global Offensive mellem computere i SpaceX-hovedkvarteret i Hawthorne og kontoret i Redmond.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.