×
Teknologi

Elon Musk har fået tilladelse til at lave gigabit-internet fra verdensrummet

Starlink-projektet med 11.943 bredbånds-satellitter i kredsløb om Jorden skal give én gigabit per sekund per bruger.

Elon Musk har mange gode ideer – en af dem er at bygge Starlink; et satellitbaseret netværk i verdensrummet der skal udbrede internettet til mere ufremkommelige steder. En plan, der blev noget mere realistisk i forrige uge, hvor de amerikanske kommunikationsmyndigheder, FCC, gav Musk og hans firma SpaceX godkendelse til at sende voldsomme 7.518 bredbåndssatellitter ud i rummet.

Satellitterne er såkaldte VLEO-satellitter (Very Low Earth Orbit, red.), som skal i kredsløb mellem bare 335 og 346 kilometer fra Jorden. I foråret fik SpaceX godkendelse til at opsende 4.425 satellitter, som skal befinde sig højere oppe, nemlig mellem 1.110 og 1.325 kilometer fra Jorden. Samlet skal de 11.943 satellitter altså sikre, at Starlink kan levere internet med en båndbredde på én gigabit per bruger.

Loves klar til brug i 2020

Ifølge Reuters vil SpaceX sende satellitter op i forskellige faser frem til 2024, men SpaceX forventer at Starlink allerede vil kunne tages i brug i 2020 – dog ikke med de lovede én gigabit. Den første satellit til netværket er planlagt til opsendelse i midten af 2019.

Projektet blev præsenteret af Elon Musk allerede tilbage i 2015. I februar blev to Starlink-testsatellitter, navngivet Tintin A og B, sendt op og fungerede som ventet. Blandt andet har SpaceX-medarbejdere brugt Tintin-satellitterne til at spille Counter-Strike: Global Offensive mellem computere i SpaceX-hovedkvarteret i Hawthorne og kontoret i Redmond.

Læs også vores portræt af Tesla- og SpaceX-bossen: Elon Musk – Gal og genial. FCC-tilladelsen kan i øvrigt læses her (PDF).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.