Teknologi

Elon Musk: Jeg vil forbinde hjernen til en computer

Elon Musk siger, at han snart vil præsentere et neurolink, der kan forbinde hjernen til en computere.

Teslas Elon Musk er en mand med mange ideer – og han sætter barren højt. Nogle bliver til virkelighed, mens andre har … længere udsigter. Eksempelvis hans planer om at kolonisere Mars. Hans seneste ide er et såkaldt neurolink, der skal forbinde menneskers hjerner direkte til en computer. Linket skal, ifølge Musk, forbedre dataudvekslingen mellem mennesker og computere, og skal give menneskeheden en bedre chance mod kunstig intelligens, som han tidligere har udtrykt frygt for.

“Jeg tror vi har noget interessant at annoncere om et par måneder … noget der er bedre end nogen troede muligt. I bedste fald smelter vi helt sammen med AI,” sagde Musk, da han forleden deltog i et podcast med Joe Rogan.

Det skal dog lige nævnes, at sætningen faldt kort før Musk røg pot og drak whisky på selvsamme podcast.

Et snapshot af personligheden

Musk, der ejer et firma ved navn Neuralink, siger at den nye teknologi gør det muligt for mennesker at forbinde sømløst med computere, så vi har mulighed for at gå i “symbiose” med den kunstige intelligens. Musk siger videre, at vi stort set allerede er cyborg, da vi har udviklet en afhængighed af vores mobiltelefoner. Det er kun selve forbindelsen, der er dårlig, vi skal kunne udveksle informationer meget hurtigere.

Elon Musk siger, at denne type teknologi med tiden vil kunne udvikle sig, så det bliver muligt for mennesker at tage et digitalt “snapshot” af deres personlighed, så de kan leve videre, når kroppen dør.

“Hvis dit biologiske jeg dør, kan du uploadet til en ny enhed. Bogstaveligt,” siger Musk blandt andet.

Hele Joe Rogan-podcastet kan ses i videoen ovenfor. Musk taler om nourolink-teknologien omkring 25 minutter inde i videoen.

Læs også vores portræt af Tesla-chefen: Elon Musk – Gal og genial.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.