Pixel
Transport

Elon Musk: Tesla fordobler antallet af Superchargere næste år – vil dække over 95% af befolkningen

Elon Musk har - som sædvanligt - store planer, og vil udvide netværket af Superchargere betragteligt

Elon Musk er efterhånden lige så flittig til at annoncere vigtige ting på Twitter som Donald Trump, og hans seneste udmelding må være en rigtigt god før-julegave til nuværende og kommende Tesla ejere: Tesla vil nemlig fordoble kapaciteten af de såkaldte Superchargere i de markeder, hvor de er til stede – deriblandt Danmark.

Med en fordobling forventer Tesla at kunne dække over 95% af alle indbyggere i landene hvor Tesla sælger elbiler. I Danmark er den sidste del ikke så vigtig fordi vi ikke har så store afstande at skulle dække, men en fordobling af antallet vil alligevel betyde en ganske kraftig opdatering af netværket og gøre Tesla klar til den forventede stigning i antallet af biler når Model 3 bliver lanceret på disse breddegrader.

3. generation Supercharger udskydes til næste år

Egentlig havde Tesla lovet, at firmaet allerede er igang med at udrulle den nyeste generation af Superchargere, der lover meget bedre opladningshastighed, men nu rykker han altså (endnu engang) fristen for, hvornår de nye ladere bliver installeret. Først var det meningen, at de første skulle være aktiveret i sommer, men så blev det rykket til “slutningen af 2018” og nu bliver det altså endnu engang rykket – denne gang lover Musk, at Supercharger V3 bliver lanceret på et tidspunkt i løbet af 2019.