fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Tesla lover flere Superchargere i storbyer

En af de største bekymringer for potentielle elbilejere er, at de ikke kan oplade deres biler – simpelthen fordi der ikke er nok opladere. Især potentielle elbilejere i byerne kan være bekymrede for, om de vil kunne lade deres biler fordi der ikke er opladere nok på gaderne til at man blot kan parkere sin bil – og der er ofte langt imellem hurtigladere i byerne. Men det ændrer sig måske snart, for Tesla vil udvide deres netværk af Superchargere til byerne – så byboerne vil få mulighed for at hurtigoplade deres Tesla tættere på.

Ny Supercharger i Berlin viser vejen

Ved et event i Berlin, hvor Tesla netop åbnede en sådan Supercharger i storbyen, løftede de også sløret for deres planer for at gøre det samme i flere andre storbyer i Europa. Faktisk er strategien ikke ny, den stammer helt tilbage fra 2017, men i starten var det især i USA at Tesla udbyggede netværket til også at dække byerne, men nu kommer altså også turen til Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byboer elsker elbiler

Der kommer flere og flere elbiler i byerne, hvor kørselsbehovet måske er noget lavere, set på antallet af kilometer. Samtidig skubber storbyernes politikere på for at få en renere bilpark – hvert år dør tusindvis af mennesker af forurening fra bilernes udledning. Tesla vil naturligvis lukrere på at bygge nye Superchargere i byområderne, da det vil betyde endnu flere elbiler i fremtiden.

Hurtigere opladning = kortere ventetid

En af forudsætningerne for at kunne udbygge netværket til byerne er, at der ikke danner sig enorme køer, fordi folk vil oplade oftere ved en supercharger end de “langsomme” ladere der ellers er i byerne. Heldigvis er Tesla igang med at udrulle deres Supercharger Version 3 i hele Europa, også i Danmark. Dermed vil de biler med den hurtigste ladehastighed kunne lade ved i hvert fald 250kW på de nye ladestandere.

Back to top button