×
TeknologiTophistorie

Elon Musk vil forbyde iPhones

Elon Musk truer med, at både ansatte og besøgende skal aflevere deres iPhones inden de kommer ind i hans virksomheder.

Da Apple i aftes afslørede sine planer om at integrere ChatGPT i iOS 18, fik det Elon Musk til tasterne. På sit sociale medie X skriver han, at Apple-enheder fremover vil blive forbudt i hans virksomheder. Både ansatte og besøgende skal aflevere deres enheder, inden de bliver lukket ind, uddyber han.

Musk mener, at integrationen af OpenAI’s ChatGPT udgør en “uacceptabel sikkerhedsrisiko”. Enhederne skal derfor placeres i et såkaldt Faraday-bur, der blokerer for radiosignaler.

Med til historien hører naturligvis det faktum, at Elon Musk ejer selskabet xAI, der er en direkte konkurrent til OpenAI.

Under gårsdagens Apple-præsentation gjorde Apple ellers meget ud af at oplyse, at deres dyk udi kunstig intelligens, kaldet Apple Intelligence, er meget sikker for brugerne. Blandt andet afvikles størstedelen af den kunstige intelligens direkte på brugernes egne telefoner, så data ikke deles.

Det er ikke muligt at gøre med ChatGPT, der altså integreres dybt i iOS 18. Men brugerne skal give deres udtrykkelige tilladelse til at sende data til tjenesten. Apple lover også, at alle anmodninger til ChatGPT er anonyme, ligesom der kun deles minimale med data til at løse anmodningen og disse data vil ikke blive gemt nogetsteds.

iOS 18 med Apple Intelligence kommer til iPhone til september. I første omgang vil den kunstige intelligens kun forstå og tale engelsk, så vi skal nok ikke forvente at den kommer til Danmark førend om et par år.

Læs mere: Apple klar med “Apple Intelligence”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.