TeknologiTophistorie

Elapparater i tusindvis risikerer at være ødelagte

1.721 kunder hos elselskabet N1 risikerer ødelagte fladskærme, computere og andre elapparater, da en fejl gav for høj spænding i stikket.

Knapt to tusinde borgere i Ribe risikerer, at fladskærme, varmepumper og andre elapparater er ødelagt. Ved en fejl sendte elselskabet N1 nemlig forhøjet spænding ud til 1.721 husstande og det kan elektronikken ikke tåle.

Fejlen blev opdaget, da en lokal elektriker pludselig blev kimet ned af kunder, der meldte om tilsyneladende ødelagte elapparater. Det skriver Jyske-Vestkysten. Han advarer nu alle dem, der var udsat for fejlen, der levere 20 procent højere spænding end normalt:

– Man skal være opmærksom på, at elektronik ikke nødvendigvis går i stykker med det samme. Det kan have taget skade, men svigter først om 14 dage. Desuden ville jeg selv være særlig opmærksom på de produkter, som er produceret i Kina. De er typisk ikke så robuste som europæiske, siger elektriker Flemming Aaskov til avisen.

Ifølge avisens oplysningen har fejlen i elnettet også betydet, at elevatorer, kaffemaskiner, private alarmsystemer med mere er blevet ramt.

N1 tilføjer, at den slags fejl er forholdsvis sjældne. Selskabet opfordrer desuden alle berørte kunder til at kontakte deres forsikringsselskab, hvis de har oplevet skader på deres elektroniske indbo. Forsikringsselskabet vil så rette henvendelse til N1 for at rejse erstatningskrav.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.