×
TeknologiTophistorie

Elselskaber brød loven: Skal betale penge tilbage

Skal du have penge retur? Fire elselskaber har brudt loven og skal betale penge tilbage til kunderne.

Fire elselskaber har brudt loven, fordi de ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det har Forsyningstilsynet nu afgjort. Et af de fire elselskaber, nemlig Modstrøm, har uretmæssigt beholdt et trecifret millionbeløb, der retsmæssigt tilhørte de tidligere kunder. Nu skal pengene betales tilbage.

Og der kan være mange penge at hente, hvis man har været kunde. En tidligere Modstrøm-kunde kan se frem til at få mere end 6.000 kroner tilbage. Modstrøms praksis er nemlig, at de ikke informerer kunder, der har et tilgodehavende. I stedet skal de tidligere kunder selv have styr på saldoen og anmode om at få tilgodehavender udbetalt.

Men den går ikke. Og nu skal kundernes penge tilbage på de rette konti.

– Forbrugernes frie valg af elleverandør er afgørende for konkurrencen og dermed priserne på det frie elmarked. Det er derfor vigtigt, at disse skift kan ske så gnidningsfrit som muligt. Det har ikke været tilfældet her, siger Forsyningstilsynets direktør, Carsten Smidt.

Ti elselskaber er omfattet af Forsyningstilsynets undersøgelse. Af de otte, der indtil videre er blevet undersøgt, har halvdelen af dem brudt loven. De elhandelsvirksomheder som har modtaget påtale, påbud eller begge dele er:

  • b.energy A/S (påbud og påtale)
  • Edison EL ApS (påbud)
  • Modstrøm Danmark A/S (påtale)
  • Dansk Strøm ApS (tidligere: Power4U Aps) (påbud)

Hvis du har været kunde hos et af disse selskaber, bør du tjekke, om du har tilgodehavender hos dem. Retter elhandelsvirksomheden sig ikke efter Forsyningstilsynets påbud, kan den blive straffet med bøde.  

Undersøgelsen har haft fokus på, om elselskaberne overholder tidsfristen for slutafregning på seks uger efter leverandørskift, og om de tilbagebetaler eventuelle tilgodehavender til kunderne samtidig med slutafregningen.

– Vi blev forholdsvis overraskede over omfanget af overtrædelser på et område, som ellers er rimelig klart formuleret i lovgivningen. Det er derfor uden tvivl noget, vi også fremover vil holde øje med, siger Carsten Smidt.

De fire elselskaber, der slap uden påtale, er Andel Energi A/S, OK A.m.b.a., Strømtid ApS og Vindstød A/S. De resterende to sager afventer høring.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.