×
ElbilerTophistorie

Enden for Nissan Leaf nærmer sig

Med ankomsten af Nissan Ariya ser det ud til, at Nissan er på vej til at aflive den hæderkronede Leaf, der har været på vejene siden 2010.

Enden for den legendariske Nissan Leaf nærmer sig, fortæller Automotive News. Tre forskellige kilder har overfor mediet fortalt, at Nissan vil neddrosle produktionen. Der kommer ikke flere opdateringer og produktionen sættes langsomt ned fra midten af årtiet.

I skrivende stund har Nissan to Leaf-modeller på menuen i Danmark, nemlig Leaf og Leaf+. Sidstnævnte har større batteri og længere rækkevidde, mens grundmodellen er en af de billigste elbiler på markedet.

For nyligt har Nissan da også præsenteret “afløseren” i form af Nissan Ariya, en crossover der er baseret på samme platform som Renault Megane E-Tech Electric. Vi har været på prøvetur i Ariya’en og den video kan du se herunder.

Nissan vil ikke officielt bekræfte rygterne, men siger derimod, at de har oplevet “fornyet interesse” for Leaf.

“Med den øgede efterspørgsel på elbiler ser vi fornyet interesse for Leaf. Siden lanceringen har den konsekvent leveret stærk kundetilfredshed og nye købere til Nissan,” skriver Nissan-talsmand Stephen Oldham i en e-mail til The Verge.

Nissan Leaf kom på markedet tilbage i 2010 og har solgt mere end en halv million eksemplarer. Alene sidste år blev der indregistreret 416 nye Leaf i Danmark. I 2020 var det 566.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.