TeknologiTophistorie

Er det her fremtidens fodboldoplevelse?

I en træningskamp forleden mellem AC Milan og FC Köln bar flere spillere kropskameraer. Er det mon fremtiden?

I en træningskamp mellem klubberne AC Milan og FC Köln, inden den kommende sæson, blev der ikke kun trænet nye angrebsformationer og hjørnespark. Flere af spillerne bar også kropskameraer, der demonstrerer hvordan det kan give helt nye oplevelser for tv-seererne.

Nedenfor ses eksempler på optagelserne fra kropskameraet leveret af firmaet MindFly, hvor FC Köln scorer mod de italienske mestre fra AC Milan.

Der er de seneste år flyttet mere og mere teknologi ind i fodboldverdenen. Med VAR som det klokkeklare eksempel, der har givet dommerne nye værktøjer til at dømme kampen, med hjælp fra ny kamerateknologi. Forleden kunne vi også fortælle at der introduceres ny semiautomatisk offside-teknologi under VM i Qatar.

Optagelserne ovenfor er foretaget med kropskameraer fra tech-virksomheden MindFly. De har specialiseret sig i videoteknologien, der er indbygget i en vest, som spillerne kan bære under klubtrøjen. Optagelserne sker i 4K og kunstig intelligens sammensætter automatisk klip af højdepunkter, som klubberne og ligaen kan benytte på sociale medier og lignende bagefter.

Se MindFly-kameraet i aktion

Firmaet har allerede lavet en aftale med EuroLeague, der er basketballs svar på Champions League, for den kommende sæson. Her vil 2-3 spillere i hver kamp vil bære kameravestene.

Om kampen forleden har overbevist de store fodboldturneringer om at indføre teknologien, bliver spændende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.