ElbilerTophistorie

EU kræver ladestationer for hver 60 kilometer vej

EU-parlamentet vedtog onsdag en lov, der kræver, at medlemslandene har ladestationer for hver 60 kilometer på primære vejstrækninger.

EU giver nu en håndsrækning til potentielle elbilsejere med rækkeviddeangst. Parlamentet vedtog onsdag en lov, der kræver, at medlemslandede skal have ladestationer for hver 60 kilometer primær vejstrækning.

Ladestationerne skal være på plads i 2026. Men allerede i 2024 skal de enkelte medlemslande redegøre for, hvordan de vil leve op til kravene.

Herhjemme kommer det til at betyde, at der kommer ladestationer på de store motorveje. Men også på strækningen fra Vejle over Herning til Hanstholm. En strækning der lige nu er dækket ret skidt.

ladestationer
De primære veje er markeret med rødt (Illustration: EU).

Ladestationerne skal være let tilgængelige og være åbne for alle bilmærker. Prisen er kWh (strøm) skal være tydelig skiltet. Parlamentsmedlemmene kræver også, at EU inden 2027 skal have en fælles oversigt over alle ladestationer, inklusive tilgængelighed, ventetid og priser.

Samtidig indebærer de nye regler, at der også skal være mulighed for at lade brintbiler for hver 100 kilometer hovedvej. Det er mere ambitiøst end de 150 kilometer som komissionen oprindelige foreslog.

Forslaget blev vedtaget med 485 mod 65 stemmer og det næste skridt bliver nu forhandlinger med de enkelte medlemslande.

Læs mere om de nye regler her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.