TeknologiTophistorie

EU truer med at blokere for Facebook og Google

EU vil indføre strengere regler for de store tech-firmaer – og overholdes de ikke, kan virksomhederne i værste fald udelukkes fra EU.

Bøder, mulighed for at lukke selskaberne eller splitte dem op, hvis de vil have adgang til landene i EU. Det er hvad de store tech-firmaer som Google, Facebook og Amazon risikerer, hvis de ikke overholder en kommende EU-lovgivning, der præsenteres den 2. december, skriver den tyske avis Welt am Sontagg.

De nye regelsæt, der går under navnet Digital Markets Act, vil kunne tvinge tech-giganterne til at dele data med ikke alene myndighederne, men også med konkurrenter. Reglerne skal forhindre de store selskaber i at misbruge deres markedspositioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Strenge regler skal kunne håndhæves. Selvfølgelig inkluderer dette afskrækkende sanktioner, hvis spillereglerne ikke respekteres. Dette gælder især hvis virksomheder gentagne gange eller permanent overtræder europæiske regler, siger den franske EU-kommissær Thierry Breton til avisen.

Han fortæller videre, at komissionen i øjeblikket overvejer “passende foranstaltninger”.

– Vi har brug for et arsenal af mulige foranstaltninger: idømme bøder, udelukke virksomheder eller dele af deres tjenester fra det indre marked, insistere på de splittes, hvis de vil bevare adgangen til det indre marked. Eller en kombination af ovenstående, siger Thierry Breton.

Han understreger dog også, at sanktionerne udelukkende gælder for virksomheder, der ikke vil overholde reglerne og at de hårdeste af sanktionerne kun vil blive brugt i undtagelsestilfælde.

Både Apple og Amazon er allerede i EU’s søgelys; de undersøges i øjeblikket af konkurrencekomissionen, der ledes af danske Margrethe Vestager. Du kan læse mere om Digital Services Act hos EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.