×
TeknologiTophistorie

Få fingeraftryks-sensor på kreditkortet

Samsung er klar med en fingeraftryks-sensor til kreditkort. Så er det slut med at skulle huske pinkode.

Samsungs Biometric Card IC er en alt-i-en løsning til kreditkortsikkerhed, nemlig en chip der har både processor, hukommelse og fingeraftryks-sensor. Alle vitale data gemmes og behandles altså direkte i chippen uden at skulle omkring en server. Eller mobiltelefon.

Løsningen er udviklet i samarbejde med Samsung Card og Mastercard, så den ikke alene opfylder alle tænkelige sikkerhedskrav. Den overgår dem. Det betyder også, at kreditkort med chippen kan benyttes i alle terminaler, der modtager Mastercard.

Allerede senere i år vil Samsung Card lancere sit kreditkort med fingeraftryks-sensor. Det kommer til at foregå i hjemlandet Sydkorea. Men tanken er naturlivis, at det med tiden skal rulles ud på verdensplan. Startende med virksomheds-kreditkort.

Men chippen vil naturligvis også kunne anvendes til andre interessante formål. Eksempelvis til hotelnøgler og adgang til arbejdspladser og beboelsesejendomme.

fingeraftryks-sensor
Samsungs illustration af løsningen.

Digitale nøgler eksisterer naturligvis allerede på mobiltelefonen. Men Samsungs chip er ikke afhængig af hverken batteri eller anden teknologi – og kan overdrages uden problemer. Ifølge Samsungs pressemeddelelse er det første gang, at de tre elementer samles i én chip.

“Den første løsning, der læser biometrisk information gennem en fingeraftryks-sensor, gemmer og autentificerer krypterede data med et manipulationssikker sikkert element og analyserer og behandler data med en sikker processor,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Koreanerne har lavet nedenstående video, der forklarer, hvordan systemet fungerer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.