×
Gadgets

Rygte: iPhone får irisscanner

Fremover behøver du måske ikke engang at røre din iPhone for at låse den op. Ifølge rygter fra nyhedstjenesten digitimes vil både Apple og Samsung udstyre deres smartphones med irisscanner, så et kig på telefonen er nok til at låse den op.

“Det forventes at Samsung tager føringen med iristeknologien i sine flagskibe i anden halvdel af 2016,” skriver Digitimes. “Apple følger efter med irisscanner i iPhone i 2018”.

Dermed vil Samsung og Apple følge i hælene på Microsoft, der introducerede iristeknologi i sit Lumia 950XL-flagskib fra sidste år (læs vores anmeldelse her, red.).

Ifølge kilder i industrien har producenterne af iristeknologi, deriblandt Qualcomm, Truly Opto-Electronics, O-film Tech og Beijing IrisKing, øget udviklingstempoet af både irisscannere og andre biometriske løsninger for at kunne følge med efterspørgslen.

Irisscanneren kan give en række fordele for brugeren. Det bliver hurtigere at låse telefonen op, ligesom sikkerheden forbedres. Udfordringen er at lave en irisscanner der fungerer godt i svagt lys.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.