ElbilerTophistorie

Falck kickstarter skifte til elbiler

50 Volkswagen ID.4 skal kickstarte Falcks mod at skifte hele sin flade fra diesel til el. Der testes også el-ambulancer.

Næste gang, du beder om sygetransport med Falck, bliver du måske hentet i en Volkswagen ID.4. Firmaet er nemlig i fuld gang med at omstille sin siddende patienttransport til en grønnere flåde. De har netop sat 50 nye el-biler på vejene.

De nye el-biler skal køre danskerne til helbredsaftaler – eksempelvis læge, tandlæge, fysioterapeut, høreklinik med mere.

Falck har indført en 100% el-bilspolitik i Danmark. Det betyder, at alle nye personbiler, bestilt af Falck, i fremtiden skal køre på el. Målsætningen er, at man i 2026 har omstillet mindst 90 procent af bilerne fra siddende patienttransport til el. Foruden alle firma- og stationsbiler.

– Falcks største direkte påvirkning af miljøet stammer fra vores flådes brændstofforbrug, og derfor er det en god start, at vi nu har fået 50 nye el-biler ud at køre på vejene, siger Michala Fischer-Hansen, som er Executive Vice President for Consumer and Technical services i Falck.

Falck indsætter i juni 2022 også tre vejhjælpsbiler i Danmark, som kører el. Bilerne er bygget til lettere vejhjælp, og er af typen Mercedes eVito Tourer.

Falck har en ambition om at omstille sine ambulancer til el, eller andre vedvarende energikilder. “Når teknologien er moden til det,” som de skriver. Det er Falcks forventning, at den første prototype på en elektrisk ambulance vil være klar til test i Region Hovedstaden senere i 2022. 

Allerede i 2019 testede selskabet en ombygget Tesla som lægebil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.