×
Teknologi

FBI advarer: Huawei-mobiler kan spionere

Amerikanske efterretningstjenester frygter, at kinesiskproducerede telefoner fra Huawei og ZTE udgør en sikkerhedsrisiko.

Amerikanere bør ikke eje mobiltelefoner fra de kinesiske producenter Huawei og ZTE. Der er nemlig risko for, at kineserne kan ændre eller stjæle oplysninger på telefonerne. Sådan advarer flere amerikanske efterretningstjenester, blandt andet CIA, NSA og FBI. Det skriver CNN.

Under en høring i det amerikanske senat blev toprepræsentanter fra en CIA, NSA og FBI bedt om at række hænderne i vejret, hvis du ville anbefale amerikanerne at bruge mobiltelefoner eller tjenester fra de kinesiske producenter Huawei og ZTE. Ingen af dem rejste hænder.

Ifølge FBI direktør Chris Wray er problemet ekstra stort, fordi Huawei også producerer netværksinfrastruktur til brug i mobile netværk.

“Det giver mulighed for at ændre eller stjæle information,” sagde Wray. “Og det giver mulighed for at udføre skjult spionage.”

Russisk antivirus forbudt

Huawei har meddelt, at de “holder øje med udviklingen” i Kongressen, men afviser at kommentere direkte på høringen.

Det er ikke første gang den amerikanske kongres er ude efter ikke-amerikanske teknologiprodukter. For eksempel er det blevet forbudt at installere det russisk-ejede antivirusprogram Kaspersky på føderale computere. Årsagen er også her frygten for spionage.

Populære Huawei

Huawei er på få år blevet verdens tredje største producent af smartphones, efter Samsung og Apple, og også herhjemme er deres telefoner blevet voldsomt populære. I sidste uge fik Huawei en imponerende 25. plads på “Top 500 most valuable brands”-listen fra det amerikanske konsulentfirma Brand Finance.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.