×
ElbilerTophistorie

Finanslov: Elbiler fredet for afgiftsstigninger

Regeringen udskyder de planlagte afgiftsstigninger på elbiler med to år. De skulle have været indført til nytår.

Går du med tanker om at skifte til elbil, kan du ånde lettet op. Du behøver ikke få det klaret inden jul, for at nyde godt af de lave afgifter. I den finanslov, som Regeringen i dag har fremlagt, udskydes de planlagte afgiftsstigninger på elbiler nemlig i yderligere to år.

I finansloven hedder det: “Aftalepartierne er enige om at forhøje bundfradraget i registreringsafgiften for nulemissions-personbiler, så bundfradraget ikke falder fra 2023 og frem til 2025”.

Derved forhøjes bundfradraget med ca. 3.000 kroner i 2024 og ca. 5.500 kroner i 2025 i forhold til de nugældende regler.

Med aftalen vurderer De Danske Bilimportører, at andelen af solgte elbiler i 2024 kommer til at overstige 50 procent.

– Afgiftsniveauet betyder utrolig meget for danskernes bilvalg, og skal den gode udvikling i retning af nulemissionsbiler fastholdes, så skal den grønne fornuft stadig følges med den økonomisk sunde fornuft. Det, der i dag er truffet aftale om, er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Mens elbilsalget er hårdt ramt i vores nabolande, så vil dagens aftale bidrage til en fortsat god udvikling her i landet, siger Mads Rørvig, Adm. direktør for De Danske Bilimportører.

De nu aflyste afgiftsstigninger ville have været dyre for kommende elbilister. Eksempelvis ville prisen på på Long Range-udgaven af Model Y stige med 7.000 kroner fra nytår. I 2030 ville den være mere end 200.000 kroner dyrere end i dag.

Læs mere: Så meget stiger Tesla i pris efter nytår.

Hele finaslovsaftalen kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.