×
Elbiler

Flagermus driller Teslas tyske Gigafactory-planer

Grunden hvor Tesla vil bygge Gigafactory 4 uden for Berlin er fyldt med overvintrende og fredede flagermus, der kræver en specialgodkendelse at flytte.

Teslas planlagte Gigafactory 4-fabrik udenfor Berlin kan risikere at blive forsinket – og problemet skyldes flagermus i den skov, der ligger i det område hvor fabrikken skal bygges. Fabrikken skal ligge på et 300 hektar stort område ved industriparken GVZ Berlin-Ost Freienbrink.

Problemet er, at området er dækket med træer – og i træerne overvintrer adskillige fredede flagermus. Tesla skal bruge en speciel tilladelse til at flytte de sovende beboere, fortæller Nature Conservation Association (Nabu):

– Dyrene er i dvale indtil slutningen af februar og marts. Derefter begynder deres parringssæson. Flagermus bør ikke forstyrres i disse faser, siger Christiane Schröder fra Nabu til avisen Berliner Zeitung.

Tesla kan ikke vente til flagermusenes parringssæson er ovre, for da begynder parringgsæsonen for skovens fugle, hvilket bare vil give nye udfordringer.

Hvis Tesla skal kunne starte konstruktionen af sin Gigafactory, så den som planlagt skal stå klar i juli 2021, skal byggeriet sættes i værk inden for de kommende måneder. 

– For at forstyrre flagermusene mindst muligt, skal de flyttes til alternative områder under deres dvaletilstand. Men dette kræver en særlig tilladelse, som Tesla også har brug for, siger Schröder.

De lokale myndigheder har nu givet de lokale beboere mulighed for at komme med indvindinger, som vil blive taget i betragtning inden tilladelsen udstedes, meddeles det. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.