×
Elbiler

Teslas kæmpefabrik i Berlin skal producere halv million biler om året

Gigafactory 4 i Berlin bliver en af de største Tesla-fabrikker overhovedet, med en forventet produktion, der matcher Freemont-fabrikken.

I november annoncerede Tesla, at firmaet vil bygge sin fjerde såkaldte Gigafabrik udenfor Berlin. Nu har tyske medier fundet papirer, der afslører, at Teslas forventning er, at fabrikken hvert år skal producere en halv million biler. Dermed vil Berlin-fabrikken komme op på samme niveau som Tesla-fabrikken i Freemont, Californien.

Fabrikken skal både producere Model Y, der forventes på markedet næste år, og Model 3.

Dokumenterne, som er blevet tilvejebragt af Frankfurter Allgemeine Zeitung og Bild fortæller også, at Tesla vil investere op til 28 milliarder kroner i fabrikken, der går under navnet Gigafactory 4. Fabrikken vil kunne skabe op mod 10.000 nye jobs, når den står færdig, vurderes det.

Opførelse af fabrikken vil begynde næste år og Tesla har ved en tidligere lejlighed fortalt, at de forventer at fabrikken er klar til produktion i slutningen af 2021.

Når Gigafactory 4 står klar, vil Tesla have mere end fordoblet sin produktion i forhold til nu. Freemont-fabrikken er netop blevet udbygget og vil med tiden kunne levere op mod 500.000 biler, mens Gigafactory 3 i Shanghai, der stadig er under konstruktion, vil kunne levere op over 200.000 eksemplarer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.