×
ElbilerTophistorie

Tesla Gigafactory-Berlin starter op til august

Den første europæisk producerede Tesla Model Y kører ud fra Gigafactory-Berlin allerede i august måned.

Tesla har oplevet adskillige benspænd under opførelsen af den nye Gigafactory-Berlin, der ligger i Brandenburg uden for den tyske hovedstad, men den bliver allerede klar til at producere biler i slutningen af juli – eller senest i august. Det kom frem under et møde for Brandenburgs udvalg for infrastruktur og regional planlægning. Dermed kan den første europæisk-producerede Tesla Model Y teoretisk køre ud fra fabrikken allerede i august måned.

På sigt skal fabrikken også producere Model 3’ere, ligesom der har gået rygter om, at den endda skal producere batterier. Men i første omgang koncentreres indsatsen om Model Y.

Allerede i februar lovede Tesla på sin tyske hjemmeside, at produktion af Model Y vil starte “i midten af 2021”, men de mange udfordringer opførelsen af fabrikken har givet, har gjort tidshorisonten usikker.

Ifølge den tyske EV-entusiast Alex Voigt, der var til stede under mødet, mangler Tesla fortsat den endelige godkendelse til at starte produktionen fra de tyske myndigheder. Men han fortæller i et tweet, at stemningen til mødet var så positiv, at han ikke er i tvivl om, at godkendelsen når at komme til tiden.

Allerede i slutningen af 2019 kom tyske medier i besiddelse af papirer, der afslørede, at Teslas forventning er, at Gigafactory-Berlin hvert år skal producere en halv million biler. Det vil bringe Berlin-fabrikken op på samme niveau som Tesla-fabrikken i Freemont, Californien.

I oktober sidste år fortalte Elon Musk i et af sine utallige tweets, at det bliver den Tesla Model Y, der bygges i Gigafactory-Berlin, der først får Teslas nye mere effektive batteri. De nye batteripakker bygges op af en ny type celler, kaldet 4680, som Musk introducerede under Battery Day i slutningen af september sidste år. Cellerne er større og langt mere effektive end dem, de nuværende Tesla-batterier bygges op af. De vil give batteriet 5 gange mere energi, 6 gange mere kraft og øge rækkevidden op til 16 procent, hævdede Musk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.