fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Tesla Gigafactory-Berlin starter op til august

Den første europæisk producerede Tesla Model Y kører ud fra Gigafactory-Berlin allerede i august måned.

Tesla har oplevet adskillige benspænd under opførelsen af den nye Gigafactory-Berlin, der ligger i Brandenburg uden for den tyske hovedstad, men den bliver allerede klar til at producere biler i slutningen af juli – eller senest i august. Det kom frem under et møde for Brandenburgs udvalg for infrastruktur og regional planlægning. Dermed kan den første europæisk-producerede Tesla Model Y teoretisk køre ud fra fabrikken allerede i august måned.

På sigt skal fabrikken også producere Model 3’ere, ligesom der har gået rygter om, at den endda skal producere batterier. Men i første omgang koncentreres indsatsen om Model Y.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i februar lovede Tesla på sin tyske hjemmeside, at produktion af Model Y vil starte “i midten af 2021”, men de mange udfordringer opførelsen af fabrikken har givet, har gjort tidshorisonten usikker.

Ifølge den tyske EV-entusiast Alex Voigt, der var til stede under mødet, mangler Tesla fortsat den endelige godkendelse til at starte produktionen fra de tyske myndigheder. Men han fortæller i et tweet, at stemningen til mødet var så positiv, at han ikke er i tvivl om, at godkendelsen når at komme til tiden.

Allerede i slutningen af 2019 kom tyske medier i besiddelse af papirer, der afslørede, at Teslas forventning er, at Gigafactory-Berlin hvert år skal producere en halv million biler. Det vil bringe Berlin-fabrikken op på samme niveau som Tesla-fabrikken i Freemont, Californien.

I oktober sidste år fortalte Elon Musk i et af sine utallige tweets, at det bliver den Tesla Model Y, der bygges i Gigafactory-Berlin, der først får Teslas nye mere effektive batteri. De nye batteripakker bygges op af en ny type celler, kaldet 4680, som Musk introducerede under Battery Day i slutningen af september sidste år. Cellerne er større og langt mere effektive end dem, de nuværende Tesla-batterier bygges op af. De vil give batteriet 5 gange mere energi, 6 gange mere kraft og øge rækkevidden op til 16 procent, hævdede Musk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button