×
TeknologiTophistorie

Følg Andreas Mogensens opsendelse live

I dag er der takeoff for Andreas Mogensen og hans hold, når de ombord på SpaceX rumskibet Dragon 2 sætter kurs mod ISS.

Lørdag formiddag klokken 9.27 dansk tid tændes løfteraketterne på Space X rumskibet Dragon 2, der har den danske astronaut Andreas Mogensen ombord. Se med live, eller gense opsendelsen, her på siden.

På den seks måneder lange Huginn mission skal den danske astronaut gennemføre flere aktiviteter, ligesom han har fået rollen som commander af rumstationen. Han kommer først hjem igen i februar 2024.

Mogensen skal afsted med tre andre, nemlig Commander Jasmin Moghbeli, NASA, Satoshi Furukawa (Japan) og Konstantin Borisov (Roscosmos).

Fakta …

  • Andreas Mogensen skal opsendes fra NASA’s Kennedy Space Center i Florida.
  • Sden sin sidste mission har Mogens arbejdet i Mission Control i Houston, hvorfra han bl.a. har guidet astronauter på rumvandringer.
  • ESA udvalgte Andreas Mogensen som astronaut tilbage i 2009 sammen med fem andre europæiske astronauter på baggrund af Danmarks deltagelse i ISS siden 1998.
  • Han blev den første dansker i rummet 2. september 2015, da han blev opsendt på den 10 dage lange Iriss-mission til ISS, hvor han arbejdede som flyveingeniør og udførte eksperimenter på en række områder.
  • De europæiske astronauters missioner understøttes af ESA’s Exploration program Terrae Novae og det tætte samarbejde med NASA.
  • ESA står for otte pct. af NASA’s halvdel af ISS.
[OPDATERES]
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.