×
ElbilerTophistorie

Første kig på Fisker Alaska pickuppen

Fisker har fire nye elbiler på bedding, hvoraf de to kan forudbestilles allerede nu. Heriblandt pickuppen Fisker Alaska.

I nat løb Fiskers første Product Vision Day af stabelen. Her kunne Henrik Fisker præsentere hele fire efterfølgere til Fisker Ocean, der leveres til de første kunder i disse måneder. De fire nye modeller dækker hele paletten, fra en billig elbil over en sportsvogn til en pickup-truck ved navn Fisker Alaska.

Alaska er bygget på samme platform som Ocean. Det gør den, ifølge Fisker, til verdens letteste elektriske pickup-truck. Den vil få en rækkevidde på op til 550 kilometer, loves det. Altså væsentlig længere end både Tesla Cybertruck og Ford F-150 Lightning.

Samtidig loves det, at den bliver forholdsvis billig. Startprisen bliver på 45.400 dollars, hvilket svarer til omkring 300.000 danske kroner. Den forventes at komme i produktion i 2025, men Fisker har allerede åbnet for forudbestillinger nu.

Fisker Alaska
Fisker Force E, Pear, Alaska og Ronin fra nattens arrangement (foto: Fisker Inc.).

Fisker gav også et nærmere kig på Fisker Pear, der bliver selskabets billigste elbil, med en startpris på lige omkring 190.000 danske kroner. Den bygges på selskabets SLV-1 platform, der kræver 35 procent færre dele end andre biler i klassen. Selv om bilen bliver “billig” er den ikke klejn. Den har et modulært design, der kan give plads til seks passagerer.

Pear bliver også den første bil, der har Fisker Blade ombord. En ny central computerplatform, der ifølge Fisker vil “reducere kompleksiteten i kommende køretøjer”.

Fisker Pear er planlagt til at komme i fire udstyrsvarianter og bliver tilgængelig i midten af 2025. Altså samtidig som Volkswagens 190.000-kroners elbil ID. 2all.

Fem-sæders sportsvogn

Henrik Fisker havde også sin elektriske sports-convertible, Ronin, med på scenen. Den kan også allerede nu forudbestilles, selv om det nok er de færreste, der vælger at gøre det. Prisen bliver nemlig på 2,6 millioner kroner.

For det beløb får du en “ægte fem-sæders GT med en kulfiber hard-top cabriolet, fire butterfly døre, et
højteknologisk luksusinteriør og unikt futuristisk udvendigt design” (citat: Fisker). Den får tre motorer, der leverer mere end 1.000 heste og får bilen fra 0-100 km/t på omkring 2 sekunder. Fisker sigter samtidig efter en rækkevidde på knapt 1.000 kilometer.

Sidst præsenterede selskabet Force E, der er en offroad-pakke til Ocean-modellen. Den har 33 tommer dæk på 20 tommer hjul, højere frihøjde, specialiserede dæmpere, tagkurv, skridplader foran og bagpå og en undervognsplade for større holdbarhed.

Den vil være tilgængelig til Ultra- og Extreme-udgaverne af Ocean. Både ved køb af et nyt køretøj og som en tilføjelsespakke efter køb.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.