ElbilerTophistorie

Ford dropper benzinbiler fra 2030

Ford går all-in på elektriske biler. Bygger ny elbilfabrik i Tyskland og fra 2030 sælges der ikke længere benzinbiler i Europa.

Ford tager et stort skridt i overgangen mod elektriske biler i Europa med en investering på over 6 milliarder kroner i virksomhedens fabrik i Køln. Derudover vil samtlige af Fords personbiler i Europa være elbiler i 2030. Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Med elektrificeringen følger Ford i hælene på engelske Jaguar Land Rover, der tidligere på ugen fortalte, at Jaguar fremover ska være et rent elektrisk bilmærke.

Ford vil tilbyde alle sine personbiler som minimum plugin-hybrider i 2026 i Europa. Efterfølgende vil alle europæiske personbiler fra Ford være fuldt elektriske i 2030.

Investeringen i Fords fabrik i Køln, Tyskland, skal modernisere fabrikken. Det er meningen, at Ford vil bruge faciliteterne til at udvikle og bygge sin første europæisk producerede fuldelektriske personbil fra 2023. Det overvejes også, om endnu en elbil skal produceres på fabrikken, som bliver Fords første af sin slags i Europa.

– Vores succesfulde omstrukturering har givet os sorte tal på bundlinjen igen, og vi ser frem til næste fase af overgangen til en fuldt elektrificeret fremtid for Ford Europa. Vi forventer at bygge videre på vores momentum, der er på rette spor mod et globalt mål om 6 procents overskudsgrad, udtaler Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Varebiler med Google-tjenester

Derudover vil Ford bygge et økosystem af online varebilstjenester. Tjenesterne vil være designet til at lette arbejdslivet og holde både føreren og virksomheden bedre kørende med øget produktivitet.

De nye varebilstjenester vil drage fordel af Fords nyligt offentliggjorde samarbejde med Google, som vil danne fundamentet for både personaliserede køreoplevelser nye datadrevne løsninger.

Ford Danmark kunne forleden afsløre priser og modelvarianter på deres første elbil, Ford Mustang Mach-e. Selskabets plugin-hybrid, Kuga, var sidste år den bedst sælgende plugin-hybrid i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.