×
Fremtidens HjemTophistorie

Futuristisk robotplæneklipper har ‘øjne’

EcoFlow Blade har både GPS, kamera og LiDAR ombord. Den kan fjerne gamle blade og kan lades op via solpaneler.

Japanske EcoFlow er primært kendt for sine energiløsninger som solpaneler og bærbare powerbanks. Nu har de lanceret robotplæneklipperen EcoFlow Blade, der binder nogle af kernekompetencerne sammen. Den ser ikke alene anderledes ud, den er anderledes end konkurrenterne.

Med LiDAR-teknik, indbygget kamera og kunstig intelligens finder den selv rundt uden nogen form for kanttråd. Den undgår ikke alene skrøbelige planter, men kan også genkende mennesker, dyr og endda strukturer som en svømmepool.

Man kan dog hjælpe robotten på vej via en app, hvor man også kan begrænse områder, den ikke må betræde. Blade har indbygget eSIM og 4G-forbindelse, så man altid kan få kontakt med den, uanset netværkstilstand.

EcoFlow Blade
Som ekstraudstyr kan man få solpaneler, der kan lade Blades batterier op.

Ruter kan også planlægges via app’en og EcoFlow hævder, at Blade har en nøjagtighed på ned til plus/minus to centimeter. De fortæller også, at robotten kan overvinde 40 millimeter forhindringer og arbejde på 50 procents stigninger.

Robotplæneklipperen bliver dog ekstra sjov via en række ekstraudstyr. Med Lawn Sweeper Kit kan Blade også sættes til at fjerne gamle blade, når efteråret sætter ind. De samles i en stor beholder, der monteres på robotten og kan tømmes, når arbejdet er udført.

Man kan investere i en af EcoFlows solpaneler og en transportabel powerbank. Dermed kan Blade lades op ved hjælp af solenergi.

EcoFlow Blade
Blade kan også beordres til at fjerne gamle blade fra græsplænen.

EcoFlow Blade vil være tilgængelig fra den 26. april. Den vil have en vejledende pris på 22.999 kroner og vil være tilgængelig med et Lawn Sweeper Kit, som sælges separat for 6.199 kroner. Begge produkter tilsammen sælges for 28.999 kroner. Læs eventuelt mere på EcoFlows hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.