×
Fremtidens HjemTophistorie

Kabelfrie robotplæneklippere fra STIGA med GPS-navigation

STIGA præsenterer robotplæneklippere, der ikke er afhængig af en fysisk kanttråd. Navigeringen baserer sig i stedet for på GPS

STIGA lancerer tre nye robotplæneklippere, som alle bliver tilgængelige i foråret 2023. Fælles for dem alle er navigationen er GPS-baseret, til forskel fra de klassiske robotplæneklippere, som kræver en kanttråd langs plænen i haven.

I STIGAs tilfælde, så baserer navigationen sig på GPS-signaler. Via deres system AGS (Active Guidance System), kortlægges satelitternes position i forhold til din have, så robotten kører hvor der er bedst signal henover dagen. Det sikrer en nøjagtighed ned på 2 centimeter, så den kan undgå blomsterbede og lignende forhindringer med præcision.

Det muliggør også en mere systematisk klipning af plænen, end man er vant til med kanttråds-modellerne. STIGA-serien kan klippe i udvalgte mønstre, så du kan få det udseende på plænen der ønskes. Og samtidig undgår slid, ved at den kører det samme sted for ofte.

For at kunne navigere rundt i en have omkranset af træer, bygninger og lignende, der kan forstyrre signalet, så kommer robotplæneklipperne med en referencestation. Kommunikationen mellem denne og robotten foregår via 4G, der sikrer konstant forbindelse til STIGA Cloud, som varetager planlægningen.

STIGA A 1500

STIGA A 3000

STIGA A 5000

STIGA A-serienArbejds-områdeArbejdstid pr. cyklusKlippesystemKlippebreddeKlippehøjdeMaksimal hældningPris
A 15001500 m2150 min4 roterende knive18 cm20 – 60 mm45 %24.499,- kr.
A 30003000 m2150 min6 roterende knive26 cm20 – 65 mm50 %34.249,- kr.
A 50005000 m2270 min6 roterende knive26 cm20 – 65 mm50 %45.849,- kr.

De kabelfrie robotplæneklippere begynder at gøre sit indtog, men der vælges ret så forskellige navigeringsmetoder. Worx præsenterede på CES 2023 deres version, hvor navigationen alene beror på kamera og sensorer – altså ingen GPS.

STIGA henviser til forhandlere af de kommende robotplæneklippere på deres hjemmeside. Med STIGA.GO app’en kan man klarlægge om ens have er velegnet til en robot uden kanttråd. Den kan hentes til iPhone og Android.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.