×
TeknologiTophistorie

Gemini har fået en markant opdatering

Googles chatbot, Gemini, er nu i stand til at tale direkte sammen med en række af de mest populære Google-tjenester.

Googles chatbot, Gemini, har fået en markant opdatering, der gør den i stand til at tale direkte sammen med en række af de tjenester, som danskerne bruger allermest. Heriblandt Gmail, Docs, YouTube, Maps, Hotels og Flights.

Hvis man eksempelvis planlægger en ferie til Mallorca, kan man bede Gemini om at finde en bestemt korrespondance om turen i sin Gmail-indbakke og opsummere detaljerne. Derefter kan man spørge til flyruter og hoteller til bestemte datoer, følge direkte op med at spørge til de mest oplagte vandreruter på øen – samt finde YouTube-videoer med tips til de bedste seværdigheder og aktiviteter. Alt sammen i én enkelt samtale.

– Vi udvikler hele tiden Gemini, så den hjælper brugerne med at blive mere kreative og produktive og på den måde spare tid i hverdagen. Når den kan tale direkte sammen med andre apps, bliver det lettere at finde og overskue information. På den måde drager chatbotten nytte af en langt større del af Googles økosystem, siger Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Som et ekstra led i sammensmeltningen mellem tjenester lanceres også en endnu nemmere måde at søge i Gemini på. Fremover kan man få adgang direkte fra sin Chrome-browser ved blot at skrive @gemini efterfulgt af sin prompt i Chrome-adresselinjen. Det gælder i første omgang på desktop og ikke mobil og ruller ud i løbet af den kommende uge.

Er man bekymret for de data, der dele på tværs af Google-tjenesterne, kan man i øvrigt sagtens slippe. Der er tale om et frivilligt, aktivt tilvalg, som skal give Gemini adgang til at hente informationer fra øvrige Google-apps, bl.a. med personligt indhold. 

Chatbotten kan findes her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.