Gadgets

Endelig: Android P beta viser vejen for opgraderinger

Google har præsenteret den næste udgave af Android P - og mange kan allerede få den nu

Googles næste Android version hedder Android P (Indtil videre), og en stabil beta er netop lanceret. Til forskel fra tidligere er det muligt for brugere af andre telefoner end Googles egne at få fingre i betaudgaven. Det sker fordi Googles nye Project Treble gør det muligt for producenter af andre Android telefoner at opdatere til den nyeste version af google meget hurtigt. Det er også tiltrængt, for her – et år efter lanceringen af Googles forrige styresystem – har under 5% af den samlede mængde Android telefoner faktisk fået det nye styresystem.

Hurtigere opgraderinger

Project Treble gør det muligt for producenter at “skubbe” en opdatering fra Google ud uden at det reelt påvirker deres egen overbygning på styresystemet. På den måde vil opgraderingerne komme hurtigere ud til forbrugeren. I tilfældet med Android P betyder det, at producenterne allerede fra denne beta vil kunne sende opdateringen til brugerne. Det har flere fordele, for producenten får på den måde også feedback på, hvordan styresystemet kører på deres telefoner, og fans får mulighed for at prøve softwaren – og de kan i øvrigt også på den måde være sikre på, at den endelige version også dukker op på deres telefon i samme øjeblik som Google sender den ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samsung og Huawei er ude af det gode selskab

På Google I/O, hvor Google i går kunne fortælle om den nye beta, afslørede de også de telefoner, der vil kunne få den – og det er telefoner fra flere af de store producenter:

  • Sony Xperia XZ2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Nokia 7 Plus
  • Oppo R15 Pro
  • Vivo X21
  • OnePlus 6
  • Essential PH‑1

Også den kommende OnePlus 6, som bliver lanceret d. 16 maj, vil få mulighed for at køre Android P betaen, ligesom Googles egne telefoner naturligvis vil kunne køre den.

Du har måske fået øje på et par producenter der mangler i det gode selskab: Samsung og Huawei – altså faktisk de to største producenter af Android telefoner overhovedet. Om det er fordi deres overbygninger til systemet er for indgribende til at det er let at bruge betaen ved vi ikke, men i hvert fald tegner det ikke godt for en hurtig udrulning af den endelige udgave på de to store producenters telefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.