×
Gadgets

Lenovo 5Z – fuld skærm uden “notch”

Intet kamera, ingen sensorer – bare skærm ud over det hele.

Mens stort set alle de øvrige Android-producenter vælger Apples “notch”-løsning, så går Lenovo åbenbart helt sin egen vej med sit kommende Lenovo Z5 flagskib.

I weekenden lagde Lenovos VP, Chang Cheng, en tegning af Z5’eren på kinesiske Weibo – se den nedenfor – og der er sådan set ikke andet end skærm på fronten. Tegningen følger i hælene på en række billeder med udsnit af en telefon uden notch.

Lenovo Z5
Stregtegning af den kommende Lenovo Z5.

Ifølge nyhedstjenesten CNet hævder Cheng at Z5 får glæde af “fire teknologiske gennembrud” og “18 patenterede teknologier”. Og med mindre telefonen hverken har frontkamera, sensorer eller højttaler, så ser det ud til, at de teknologiske gennembrud handler om at gemme de nævnte komponenter. Der er i hvert fald ikke noget at se, på hverken tegninger eller de renderede billeder.

Kan det lade sig gøre?

På CES-messen i januar viste kinesiske Vivo sin Apex-koncepttelefon, hvor fingeraftryksscanneren var integreret i skærmen – og hvor kameraet var lavet som en pop-op-løsning, der gemte sig i rammen øverst på telefonen.

Den seneste aftapning af Android, Android P, vil officielt understøtte enheder med notches, så det lader til, at Google og Android-producenterne igen accepterer, at Apple viser vejen frem.

Interessant bliver det i hvert alt, om Lenovo kan levere med sin Z5 …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.