FeaturesGadgets

Google I/O 2018 – hvad er nyt fra Google i år?

En ny version af Android, nyt om Android Wear og måske et par overraskelser venter i næste uge når Google I/O åbner dørene

Det er sikkert som amen i kirken at Google og Apple hvert år holder deres udvikler konferencer i starten af sommeren. Apples World Wide Developer Conference holdes fra d. 4 juni i år, men allerede i næste uge slår Google dørene op for deres Google I/O 2018. Og selv om konferencen primært er for udviklere holder både vi journalister og mange almindelige brugere godt øje med den – for det er her, Google ofte annoncerer nyheder, der vil påvirke de produkter vi bruger i hverdagen.

Herunder følger et lille overblik over det vigtiste, du kan vente dig fra Google på Google I/O 2018:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Android P

Interfacet bliver ændret en del på Android P

Den nyeste version af Android er ikke nogen hemmelighed – der er allerede en pre-release version, du kan installere, hvis du har lyst. Men på I/O kommer Google med endnu en udgave – og denne plejer at være voldsomt meget mere stabil. I Android P (Som vi endnu ikke har det endelige navn på) vil den største ændring være, at Google nu tager mere hensyn til, at de fleste nye mobiler fødes med en skærm, der fylder hele forsiden; de fjerner alle softwareknapper i bunden af skærmen undtagen hjemknappen. Alle andre funktioner vil i fremtiden blive udført via bevægelser – lidt á la hvad vi ser på iPhone X.

Designet vil også få en lille omgang sminke med lidt mere afrundede hjørner og et lidt mørkere udseende, generelt. Vi venter stadig på den helt store overhaling, der har været rygter om i årevis.

Notifikationer bliver også ændret en smule i Android P – det bliver lettere at reagere på en notifikation uden at skulle åbne appen.

Der vil også være små forbedringer på ydelse, batterilevetid og sikkerhed.

Hvis du har en Google telefon kan du vente at se Android P i løbet af et par måneder. Hvis ikke må du vente på, at producenten af din telefon bliver klar med opgraderingen – forudsat, du har en nyere telefon, for flere ældre Android telefoner får ikke Android P.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wear O/S

Google har omdøbt Android Wear til Wear O/S

Google har omdøbt deres Android Wear til Wear O/S. Formentlig fordi rigtigt mange iOS brugere ikke har købt enheder fordi de simpelthen har været afskrækket af navnet (selv om de fleste Wear enheder faktisk fungerer sammen med iPhone).

De ure (som det oftest er) der har Wear O/S installeret har fået en opdatering der bringer Google Assistenten lidt tættere på den funktionalitet, vi ser på Android telefoner og for den sags skyld Google Home.

Det er ikke helt klart, hvad Google har tænkt sig at vise frem på I/O 2018 når det kommer til Wear O/S, men rygterne tyder på, at det i hvert fald drejer sig om flere fitness funktioner – og måske, bare måske, et Google branded ur. Det kunne måske være i samarbejde med Fitbit, som Google for nylig har lavet et samarbejde.

Android Auto (Android Automotive)

Det er først nu, vi ser biler med Android Auto dukke op i gadebilledet (vi tester lige nu en Nissan Leaf, der understøtter det). Men platformen har haft det svært hos bilproducenterne, og har ikke fået nær så meget understøttelse som Apple CarPlay. Men ved sidste Google I/O annoncerede Google planerne for Android Automotive, som bliver et “rigtigt” styresystem som kan installeres i en bil og bruges uafhængigt af telefonen. Det kan betyde et større gennembrud for Android i biler – og forhåbentlig har Google mere nyt klar på dette års I/O.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Android TV dongle

Dette er formentlig den nye Android TV dongle

Chromecast har været en enorm succes for Google, men er på mange måder alligevel underlegen i forhold til Apples Apple TV, der fungerer uden at man skal bruge en anden enhed til streaming. Nu lader det til, at Google vil lave om på det med en ny Android TV enhed, der kan bruges selvstændigt. Enheden vil komme i form af en “dongle”, der uden problemer vil kunne skjules på bagsiden af et TV (Okay, måske ikke LG’s W, men ellers). Hardwaren er ifølge rygterne en S905X processor, 2GB RAM og 8GB hukommelse til at installere apps og spil.

Google I/O 2018 begynder på tirsdag d. 8 maj – iNPUT følger naturligvis slagets gang.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.