GadgetsTophistorie

Google-event i aften: Hvad kan vi forvente?

I aften løber Googles årlige hardware-event af stablen; Ud over Pixel 5-telefonen er der både en ny højttaler og en ny Chromecast på menuen.

Så er det blevet dagen, hvor Googles årlige hardware-event afvikles. I coronakrisens tegn foregår det naturligvis digitalt, hvorfor vi alle sammen er inviteret med indenfor, når tæppet hæves klokken 19.45 dansk tid.

Google har ikke lagt skjul på, at Pixel 5-telefonen lanceres i aften, men der er naturligvis mere i posen – og rygtesmedene har givet os en ret god fornemmelse for, hvad det præcis er. Herunder er en oversigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil du se med i aften, kan det gøres på Youtube – der er også mulighed for at kigge med nederst i denne artikel.

Pixel 5

Pixel-flagskibet bliver aftenens hovedperson og der er sandsynligvis ikke meget om telefonen, vi ikke allerede ved fra diverse læk. Men for os danskere er den ikke voldsomt interessant, da telefonen næppe kommer her til landet (i hvert fald officielt).

Designet er nyt. Den har fået kant-til-kant-skærm med et kamerahul i øverste venstre hjørne, hvor frontkameraet kigger frem. Skærmen har sandsynligvis 90 Hz opdatering og så hævder rygterne, at fingeraftryksscanneren er tilbage.

Pixel 5
Dette er angiveligt Pixel 5-telefonen.

Under køleren vil Google ikke satse på den hurtigste processor, siger rygterne. I stedet vil de benytte et Snapdragon 765G-chipset, der leverer 5G til en anstændig pris. Det er det samme chipset, der bruges i OnePlus Nord.

Google Nest Home

Google har også allerede bekræftet eksistensen af en ny, intelligent højttaler – og den vises med nærmest garanti frem i aften. Google Nest Home hedder højttaleren, og den ligner et kærlighedsbarn mellem den lille Google Nest Mini (læs anmeldelsen her) og den noget større Google Home Max. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Google Nest Home
Google Nest Home (foto: Google).

Højttaleren er knapt 22 centimeter høj og Google Assistant er naturligvis bagt ind fra fødslen. Det er uvist om den kommer til Danmark, men vi håber …

Google Chromecast with Android TV

Google forventes også at lancere en ny Chromecast, der er væsentlig anderledes end de tidligere udgaver. Denne nye model er nemlig udrustet med Android TV-styresystemet, så der kan installeres apps på den. Der medfølger også en fjernbetjening. I det hele taget ligner den et Android-alternativ til Apple TV. Ikke dumt. Det bliver interessant, om den kan håndtere HDR og avanceret surroundlyd som Dolby Atmos.

Google TV-dongle
Google Chromecast with Android TV (foto: WinFuture / iNPUT).

Derudover er der ikke mange hemmeligheder om den nye Chromecast. Der er lækket informationer løbende i månedsvis – og den amerikanske kæde Home Depot kronede affæren ved at sætte den nye Chromecast til salg tirsdag morgen; to dage inden lanceringen. Siden er der dukket videoer op med en gennemgang af styresystemet. Prisen forventes at blive 50 dollars – omkring 315 kroner – hvilket er markant lavere end Chromecast Ultra, der koster 69 dollars. Vi forventer, at den nye Chromecast kommer til salg i Danmark.

Pixel 4a 5G

Pixel 4a-telefonen blev lanceret allerede i starten af august, sammen med en note om, at der også ville komme en 5G-variant af modellen – Pixel 4a 5G. Designet kommer sikkert ikke til at adskille sig fra 4a’eren, men den vil få samme chipset som Pixel 5 (Snapdragon 765G). Til gengæld vil den ikke have skærm med 90Hz opdateringshastighed – og vil sandsynligvis heller ikke have lige så meget RAM. Google har allerede annonceret, at prisen bliver på 499 dollars, men det er højest usandsynligt, at den kommer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Pixel 4a 5G
Pixel 4a 5G.

Her følger du med …

Som nævnt øverst bliver aftenens event rent digitalt, så vi alle får mulighed for at følge med. Google har allerede oprettet eventet på Youtube og der tændes for et livestream klokken 19.45 dansk tid. Mon ikke præsentationen begynder klokken 20.00?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.