×
TeknologiTophistorie

Google fjerner gæsteadgang fra Chromecast

Det er ikke længere muligt at caste til Chromecast uden at være på samme netværk. Gæsteadgang er blevet lukket ned.

Uden den store trummerum har Google fjernet mulighed for at caste til en Chromecast i nærheden, uden at være på det samme wifi-netværk. Den såkaldte gæsteadgang. Google har ikke givet nogen informationer om, hvorfor der lukkes ned for funktionen. Det fortæller 9to5google.

Funktionen virkede kun på første, anden og tredje generation af Chromecast. Den har aldrig været tilgængelig på den nyeste udgave af Chromecast med Google TV.

Gæsteadgang blev lanceret helt tilbage i 2014. Det skulle være en mulighed for at vennerne kunne dele eksempelvis en Youtube-video.

“Man har venner på besøg og før man ved af det, er der udbrudt et slagsmål i stuen om, hvem der kan vise den sjoveste YouTube-video. Nu er det endnu nemmere for venner at caste til dit tv uden først at skulle oprette forbindelse til wifi. Med den nye gæsteadgang kan alle med en Android-enhed caste til dit tv, så længe de er i samme rum,” hed det i 2014.

Et supportdokument uddyber, at “delefunktionen understøttes ikke længere”. Her fortælles det også, at den eneste måde for gæster at caste indhold fra Android eller iOS-enheder er ved at oprette forbindelse til værtens wifi-netværk. 

På Apple TV kan man fortsat aktivere en gæsteadgang-lignende funktion via AirPlay. Her oprettes der en direkte wifi-forbindelse mellem gæstens enhed og Apple TV. En forbindelse der skal godkendes via en pinkode.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.