StreamingTophistorie

Chromecast er billigst til streaming

Tænker du over elpriserne? Så er det ikke helt ligegyldigt hvilken enhed du bruger, når du vil se film og tv-serier. Chromecast er billigst.

Kombinationen af stigende elpriser og øget tid foran tv’et grundet både corona og vintersæsonen er ikke just heldig for pengepungen. Men det kan lade sig gøre at spare, hvis man tænker sig om. Eksempelvis kan det godt betale sig at bruge Chromecast eller Apple TV, hvis du skal streame serier eller film.

Bruger du en spillekonsol til at streame, bliver det mellem 12 og 20 gange dyrere. Det fortæller Videnscentret Bolius i en artikel for Ekstra Bladet.

PlayStation 5 er den værste. Den sluger nemlig 55,6 watt i timen, når du streamer. Ved tre timers daglig streaming bruger den altså 61 kWh om året. Det kan du så gange med den aktuelle elpris. Den er p.t. på omkring 2,36 kroner for undertegnede.

Nu vil 140 kroner kontra 66 kroner næppe vælte budgettet hos nogen af vores læsere, men mange bække små … og elpriserne har jo for ganske nyligt været endnu højere.

EnhedForbrug timeForbrug år
PlayStation 555,6W61 kWh
Xbox One33W36 kWh
Apple TV 4K3,01W3 kWh
Chromecast (Gen 2)2,6W2,8 kWh
Forbruget ved streaming i tre timer dagligt (kilde: Videncentret Bolius).

Bemærk i øvrigt at Bolius har beregnet prisen ud fra den halvgamle (men meget udbredte) Generation 2 af Chromecast. Har du en 4K-model eller den nyere Chromecast med Google TV er regnestykket naturligvis anderledes.

Den allerbilligste løsning er i øvrigt helt at droppe eksterne streamere og benytte tv’ets indbyggede apps. Også selv om der naturligvis bruges mere strøm, når app’en afvikles.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.