×
Gadgets

Google forbereder AirDrop-konkurrent

Med Googles Fast Share funktion bliver det langt nemmere at overføre billeder, videoer og andre filer direkte mellem to enheder.

Google arbejder tilsyneladende på en metode til nemt at dele filer mellem forskellige enheder, eksempelvis Android-telefoner og Chromebooks. Funktionen, der kaldes Fast Share, skal afløse den NFC-baserede Android Beam som blev introduceret med Android 4.0 helt tilbage i 2011. 

Teknisk minder Fast Share ikke så lidt om Apples AirDrop-funktion idet den også opretter direkte forbindelse mellem to enheder via Bluetooth – og herefter sender filerne via en direkte wifi-forbindelse. 

Men også måden Fast Share bruges på, minder om AirDrop, fortæller 9to5Google, der har prøvet funktionen. Hvis man vil dele eksempelvis et billede, skal man vælge ”Fast Share” fra delingsmenuen, hvorefter tilgængelige enheder dukker op. Til gengæld virker Fast Share mere åbent end AirDrop; Fast Share kan sende til både Android-telefoner, Chromebook-computere, smartwatches og endda iPhones. Apples AirDrop er begrænset til Apple-enheder.

Google
Fast Share-funktionen (skærmbilleder fra 9to5Google).

Fast Share bliver en del af Android Q, der lanceres til efteråret, og den fungerer allerede i betaudgaven (Indstillinger –> Google –> Fast Share).

Nemmere end tidligere

Muligheden for at overføre filer mellem enheder fra Android er ikke ny; det er også muligt gennem Files-appen til Android, men det kræver at både afsender og modtager har installeret appen. Her er funktionaliteten også begrænset til overførsler mellem to Android-enheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.