TeknologiTophistorie

Googles AirDrop-alternativ er endelig landet

Nu har Android endelig fået sin egen AirDrop-funktion – her kan du se, hvordan du aktiverer den allerede i dag på din telefon.

Mangen en Android-bruger har i årevis skelet misundeligt mod Apples AirDrop-funktion, der gør det nemt at dele billeder, videoer og andre filer til telefoner i nærheden. Men det er der ikke nogen grund til længere. Google har nemlig tændt for sin egen variant kaldet Deling Tæt På – og selv om navnet måske ikke er lige så mundret som AirDrop, så er funktionaliteten faktisk ens.

Deling Tæt På har været rygtet i mere end et år og hed først Fast Share. Nu har Google bekræftet, at funktionen er tilgængelig. Det kræver dog, at man aktiverer funktionen først – der er en guide længere nede i artiklen.

Funktionen gør det muligt at dele filer mellem to Android-enheder uden at skulle bruge tredjeparts-apps såsom Messenger. Når du vil dele en fil, klikker du på ’Del’-ikonet og vælger ‘Deling Tæt På’. Så vil telefonen finde andre telefoner i nærheden og vise dem på en liste, hvorfra du kan vælge modtageren. Google har lavet en fin video af forløbet, som kan ses her:

Men det kræver som nævnt lige en indsats før det virker. Her kan du se, hvad der skal gøres:

Sådan aktiverer du Deling Tæt På …

Inden du går i gang, er der en begrænsning; funktionen virker kun på Android 6.0 Marshmellow eller nyere udgaver af styresystemet. Vi har kun testet det på Android 10, så kan ikke garantere andre. 

Før funktionen virker, skal du installere betaen af Google Play Services på din enhed. Det er en beta og der kan altså være problemer med den – vi er dog ikke løbet ind i nogle, men er du den forsigtige type, så vent til funktionen bliver mere gennemprøvet.

Den nemmeste måde at få Play Services betaen er ved at tilmelde sig testprogrammet på Play Store.

Når du har tilmeldt dig, bør du automatisk få betaen leveret til telefonen. Der kan dog gå noget tid og utålmodige sjæle kan hentet den manuelt i stedet. Det gøres her.

Herefter kan du aktivere funktionen under Indstillinger –> Google –> Enhedsforbindelser –> Deling Tæt På.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.