×
TeknologiTophistorie

Google Maps i Danmark har fået stor opdatering

Google Maps i Danmark har fået en stor opgradering, der giver bedre muligheder for at udforske og navigere ved hjælp af kunstig intelligens.

Google har lanceret en stribe AI-drevne nyheder i Google Maps, der skal gøre det lettere at orientere sig og få overblik. Uanset om man sidder i bilen på vej til et møde, leder efter et sted i nærheden at oplade sin elbil eller bevæger sig rundt i byen som turist eller en lokal på jagt efter skjulte perler.

Først og fremmest er Google Lens nu integreret i København. Det giver en ny visuel måde at orientere sig på i byen. For eksempel kan Maps informere dig om, at der rundt om hjørnet ligger et åbent supermarked, busstoppested eller populær kaffebar.

Google har også opdateret Maps med mere virkelighedstro og præcise afbildninger af bygninger og veje. Det skal gøre det lettere at orientere sig hurtigt og sikkert, når man sidder bag rattet. Samtidig opgraderes den visuelle vejledning i forbindelse med avancerede forgreninger af vejbaner og til- og frakørsler på motorvejen, så du undgår pludseligt at skulle krydse flere baner for at nå en afkørsel.

Derudover bliver information om fartbegrænsninger nu også tilgængelig i Maps i 20 nye lande, heriblandt Danmark.

Nemmere for elbilister

Endelig får elbilister lettere ved at komme rundt i landet og planlægge smart gennem mere detaljeret og opdateret information. Som noget nyt giver Maps blandt andet elbilister indsigt i, om en specifik lader er kompatibel med bilen. Man får også informationer om, hvornår laderen sidst blev brugt og med hvilken hastighed, den lader.

– Google Maps er meget mere end at komme fra A til B. Det skal også give både information og inspiration. Og Maps skal gøre det let, sikkert og sjovt at færdes nye steder – uanset transportform. Vi arbejder hele tiden på at gøre oplevelsen for brugerne mere levende, og heldigvis åbner udviklingen inden for AI nogle helt nye muligheder, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

En af de ting, vi som danskere kan se frem til, er den såkaldte ‘Immersive View for routes’. Den gør det muligt at se sin rute i 3D og få adgang til detaljeret information om trafik- og vejrforhold. Funktionen åbnede torsdag i syv europæiske storbyer (Paris, London, Amsterdam, Barcelona, Dublin, Venedig og Firenze). Men den kommer altså også til Danmark på et senere tidspunkt, lover Google.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.