Gadgets

Google Nest WiFi med indbygget højttaler er endelig kommet til Danmark

Efter et halvt års ventetid er Google Nest WiFi, der dublerer som højttaler og har indbygget Google Assistant, endelig landet i Danmark.

Google har en rigtig dårlig vane med at snyde Danmark for deres hardwareprodukter – tænk Google Pixel-telefonerne eller Google Pixel Buds – men nu, et halvt år efter lanceringen, er mesh-routeren Google Nest WiFi endelige kommet til landet. Den afløser den tre år gamle Google WiFi, der var markant mindre avanceret.

I forhold til den gamle udgave, er Google Nest Wifi blevet “splittet i to”; nu er der nemlig både en central router-enhed og en satellit, kaldet “Point”, der kan placeres et andet sted i huset. Satellitten dublerer også som højttaler a la Nest Mini. Designet er radikalt mere afrundet end på Google Wifi.

Ifølge Google er den nye udgave lavet af 45 procent genbrugsmaterialer og den giver 25 procent bedre dækning samt hurtigere hastighed end forgængeren Google Wifi.

Ved at forbinde routeren og en satellit kan man få trådløs dækning på op til 210 kvadratmeter og håndtere op til 200 forbundne smarthome-enheder. Rækkevidden kan øges betydeligt, hvis man kobler flere wifi-punkter på netværket.

Et Nest Wifi-punkt har samme funktionalitet som Googles stemmestyrede højtaler Google Nest Mini. Det vil sige, at man får en indbygget Google Assistent med i mesh-netværket.

Google Nest Wifi
Routeren og Google Nest Wifi Point.

Routeren – og satellitten – kan allerede købes via Googles danske butik. Prisen for routeren alene er 1.390 kroner, mens en satellit koster 1.290 kroner. De sælges også til lavere pris i samlede pakker med router + point (2.090 kroner) eller router og to styk point (2.790 kroner).

Info om Google Nest Wifi:

  • Hastighed: 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz simultaneous dual-band
  • Forbindelser: Dual Gigabit Ethernet-porte
  • Funktioner: Advanced security chip, privatlivskontrol, Nest Wifi-punkt med Google Assistent 

Rækkevidde (op til):

  • 1 Nest Wifi: 120 m2
  • 1 Nest Point 90 m2 ekstra
  • 1 Nest Wifi + 1 Nest Point: 210 m2
  • 1 Nest Wifi + 2 Nest Point: 300 m2

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.