TeknologiTophistorie

Google sagsøger Sonos for patentbrud

Striden fortsætter. Sonos skal ifølge anklagerne fra Google, have misbrugt adskillige patenter, og har derfor lagt sag an.

Forholdet mellem Google og Sonos fortsætter med at slå gnister. Tidligere har Sonos sagsøgt Google for patentbrud – og vundet. En afgørelse der slog fast at Google havde stjålet funktionalitet fra Sonos, i forhold til multirumslyd og dermed måtte ændre funktionalitet beslægtet hertil.

Nu er den så gal igen. Dog med omvendt fortegn. Google har nemlig sagsøgt Sonos for brud på syv forskellige patenter. Det ene søgsmål går på patenter angående hotword-aktivering (ordet der siges for at vække stemmeassistenten) og trådløs opladning. Det andet søgsmål på måden, hvorpå en gruppe af højtalere afgør, hvilken der skal respondere på stemmestyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google talsmanden José Castañeda har udtalt følgende til The Verge, om hvorfor der lægges sag an. “For at forsvare vores teknologi og udfordre Sonos’ fortsatte overtrædelse af vores patenter. [De] har startet en aggressiv og misvisende kampagne mod vores produkter. Med vores fælles kunder som ofret.”

Sagsanlægget er sket ved retten i Californien. Google planlægger ligeledes at anlægge lignende søgsmål hos US International Trade Commission. Dette sker for at bremse import af produkter, der overtræder patenterne, fortalte Castañeda til The Verge.

Dommen fra tidligere, som pålagde Google at ændre i sine produkter, betød blandt andet fjernelse af muligheden for at justere lydstyre på flere Google-højtalere samtidig. Noget der naturligvis skabte stor utilfredshed blandt Googles kunder. Det nye sagsanlæg fra Google må derfor give sved på panden hos Sonos-brugere, der håber at beholde al funktionalitet på sine højtalere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.