×
TeknologiTophistorie

Google slår igen – Sonos underkendt

Googles inteligente multirumhøjttalere får spærrede funktioner tilbage, efter at en dommer har underkendt Sonos seneste sejr.

Det er næsten som at se en håndboldkamp. Først scorer det ene hold. Så det andet. I september måned måtte Google fjerne funktionalitet fra en række produkter, da en dommer året forinden havde vurderet, at de brød en række Sonos-patenter. Nu har en anden dommer underkendt Sonos. Dermed må Google altså aktivere de omstridte funktioner igen. Det skriver Reuters.

Det gælder ikke alene en række Nest højttalere, men også tablets, Nest Hub-skærmene og endda de nye Chromecast med Google TV-modeller. Det er muligheden for at gruppere højttalere i flere samtidige grupper, der nu vender tilbage. Dermed kan højttalere i en multirumopsætning igen tilhøre eksempelvis både “Stuen” og “Hele huset”.

Det lyder måske nok som en lille funktion, men at have forskellige grupperinger af højttalere er et væsentlig argument for overhovedet at investere i multirumsystemer.

Dommeren konkluderede, at Sonos havde forsøgt at få patent på grupperings-ideen på “bagkant”. Altså at tage patent på funktionaliteten efter at den var alment udbredt. Det tillod han ikke.

En Sonos-talsmand siger, at kendelsen er “forkert med hensyn til både fakta og lov”, og at selskabet vil appellere dommen.

Tvisten mellem Google og Sonos har nu stået på i tre år og det sidste ord er altså endnu ikke sagt. Nu er det Sonos’ tur til at løbe mod Googles mål …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.