×
TeknologiTophistorie

Sonos vinder patentsag over Google

Google skal betale 226 mio. kroner til Sonos for at krænke patent på intelligente højttalere.

Sonos vinder endnu en sejr over Google i deres verserende patentsag. Eller rettere sager. En jury har erklæret sig enig i, at Google bryder et af Sonos patenter. Google skal betale knapt 16 kroner til Sonos for hver eneste intelligente højttaler, de har solgt. Det svarer til et beløb på 226 millioner kroner, skriver The Verge.

“Denne dom bekræfter igen, at Google er en seriel krænker af vores patentportefølje, da International Trade Commission allerede har truffet afgørelse med hensyn til fem andre Sonos-patenter. Vores mål er fortsat, at Google skal betale os en rimelig royalty for de Sonos-opfindelser, de har tilegnet sig,” siger Eddie Lazarus, Sonos’ juridiske chef og CFO, i en erklæring til The Verge.

Patentet, som Google nu er dømt for at have brudt, er nummer 885. Det handler om en “metode og et apparat til at kontrollere eller manipulere flere multimedieafspillere i et multi-zone system”.

Dommen var dog ikke helt overbevisende. Juryen vurdere nemlig at Google ikke brød et andet patent, som de ellers var anklaget for. Nemlig patent nummer 966, der der omhandler brug af smartphones til at kontrollere andre enheder, insisterede juryen igen på, at Google ikke var i stand til at bevise ugyldighed for fem patentkrav. Sonos var dog heller ikke i stand til at bevise, at Google overtrådte de samme påstande.

Dommen kan læses her (PDF, åbner i ny fane).

Flere sager på vej

“Dette er en snæver tvist om nogle meget specifikke funktioner, som ikke er almindeligt anvendte,” siger Google-talsmand Peter Schottenfels i en erklæring til The Verge. Han siger yderligere:

“Vi har altid udviklet teknologi uafhængigt og konkurreret på fortjenesten af vores ideer. Vi overvejer vores næste skridt.”

Så sent som i august sidste år, gik Google til modangreb, da de anklagede Sonos for brud på syv forskellige patenter. Det ene søgsmål går på patenter angående hotword-aktivering (ordet der siges for at vække stemmeassistenten) og trådløs opladning. Det andet søgsmål på måden, hvorpå en gruppe af højtalere afgør, hvilken der skal respondere på stemmestyring.

Så selv om Sonos vandt denne patentsag, kan vi altså “se frem” til flere retssager i de kommende måneder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.