×
TeknologiTophistorie

Sonos vinder kæmpe sejr over Google

Myndighed slår fast, at Google har stjålet teknologi fra Sonos. Det kommer til at påvirke Googles højttalere fremover.

US Internationa Trade Commission, der er et uafhængigt amerikansk regeringsorgan, som skal sikre den frie konkurrence, har slået fast, at Google har overtrådt fem Sonos-patenter. Organet stadfæster dermed en dom fra august, til Sonos fordel.

Den endelige dom betyder, at Google må fjerne funktioner fra sine produkter. Google har allerede meddelt, at det vil gå ud over deres højttalere. I et blogindlæg fortæller selskabet, at volumen på Google Nest-højttalere i multirumsopsætning ikke længere vil kunne styres samlet. I stedet skal volumen indstilles på hver enkelt højttaler.

Google skrive, at en “mindre gruppe” vil være nødt til at benytte en specifik app til at konfigurere deres smartenheder. Sidst advares der om, at højttalergrupper, der indeholder højttalere fra andre producerer (end Google) muligvis skal opdatere deres højttalere før de fungerer som en del af den pågældende højttalergruppe.

Google slutter afmeld at skrive, at de “vil arbejde for at minimere eventuelle yderligere ændringer”.

To af de andre patenter handler om synkronisering af flere enheder over et netværk. Men om og hvordan det vil påvirke Google og deres højttalere er endnu uvist.

– Vi værdsætter at ITC definitivt har valideret de fem patenter og utvetydigt fastslået at Google krænker alle fem. Disse Sonos-patenter dækker Sonos’ banebrydende opfindelse af ekstremt populære hjemmelydfunktioner, herunder opsætningen til styring af hjemmelydsystemer, synkronisering af flere højttalere, uafhængig lydstyrkekontrol af forskellige højttalere og stereoparring af højttalere, fortæller Eddie Lazarus fra Sonos i en officiel udmelding.

Krigen fortsætter …

Sagen er dog ikke helt slut endnu, selv om det nu er fastslået at de fem patenter er blevet krænket. Google gik nemlig til modangreb mod Sonos med anklager om, at Sonos krænker fem Google-patenter. De dækker mesh-netværk, ekko-annullering, DRM, indholdsmeddelelser og personlig søgning. Den sag er endnu ikke afgjort.

Og for at det ikke skal være løgn, anklagede Sonos i september måned Google for at overtræde yderligere fem patenter.

Sonos vandt første runde, endda stort, men der er altså stadig to tilbage.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.