TeknologiTophistorie

Gratis fibernet-tilslutning til alle i Trekantsområdet

Forsyningselskabet Ewii lover gratis fibernet-tilslutning til alle borgere i Trekantsområdet – de skal bare melde sig til, lyder det.

“Der skal ikke være et frimærke uden fiberdækning, når vi er færdige”, lyder ambitionen fra forsyningsselskabet Ewii, der er i gang med at rulle fibernet ud i Trekantsområdet. Selskabet sætter gratis fiberboks op, hvis man tilmelder sig, mens maskinerne i forvejen er ude at køre, fortæller de i dag i en pressemeddelelse.

Dermed matcher Ewii Fibernet konkurrenten TDC, der i slutningen af juli lovede ’gratis’ fiber til 53.000 husstande i Aarhus, Hillerød og København.

Projektet med at lægge fiber på alle adresser bliver gennemført i etaper. Bag udrulningen ligger en større logistisk opgave med at kortlægge, hvor teknikerne skal køre hen hvornår, da der nogle steder allerede er fiber, mens andre steder har fiber i vejen, men mangler at få det ført helt ind på adressen – og nogle steder er der slet ikke fiberkabler endnu.

– Det er derfor, vi siger: Du har mulighed for at få gratis fibernet, mens vi alligevel graver. Så tager vi alle med, der vil. Men når vi rykker videre til næste etape, så kan vi ikke på samme måde prioritere at lægge fiber ind i det område, vi netop har forladt, forklarer koncernudviklingsdirektør Pernille Johannessen, der er ansvarlig for udrulningen.

Der er stor kamp om de jyske fiberkunder. Jyllands fiber domineres af energiselskaber som netop Ewii og Eniig, men en tredjedel af Jylland har stadig ikke fibernet. TDC meddelte i april, at de har et erklæret mål om at nå knapt en million husstande og virksomheder inden for de næste fem-seks år.

Ewii meddelte i juni sidste år, at at samtlige husstande i Trekantsområdet skal have adgang til lynhurtigt internet via fiber senest i 2025.

Ifølge de seneste tal fra Energistyrelsen har 72 procent af alle boliger og virksomheder i Danmark nu adgang til fibernet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.