×
Teknologi

Elselskab vil tilbyde fiber til samtlige husstande i Trekantsområdet

Jysk elselskab investerer en milliard kroner, og lover at samtlige husstande i Trekantsområdet får lynhurtigt internet via fiber senest i 2025.

Om seks år skal samtlige husstande i Trekantsområdet have adgang til en fiberforbindelse. Det er ambitionen fra elselskabet EWII, der har besluttet at investere 1 milliard kroner i fiber frem mod 2025. I dag er helt afgørende områder af samfundet afhængige af en stabil internetforbindelse, mener elselskabet.

– Fiber er infrastruktur på linje med el, vand og varme, og vores kunder taler om adgangen til internet som en menneskerettighed. Vi tror på fiber som en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, fordi fiber er det hurtigste og mest stabile internet, vi har, siger EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse.

Fibernet er den eneste teknologi, der kan løfte et 8K-tv og virtual reality-tv. Dertil kommer, at flere og flere i de danske husstande bruger flere enheder med internet på samme tid – de ser tv, spiller spil, tjekker mails og laver hjemmearbejde. Skal alt det være en del af en velfungerende dagligdag, så er fiber en nødvendighed.

Én milliard er en af de største investeringer, selskabet har gjort i nyere tid. I dag har 105.000 husstande i Trekantområdet allerede mulighed for at få fibernet fra EWII. Næste skridt er, at selskabets montører skal rulle fiber ud til alle.

Tidligere har også TDC været ude og fortælle, at de forventer at levere fiber til en million husstande i Jylland inden for fem-seks år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.