×
ElbilerTophistorie

Sikkerhedsstyrelsen vil ikke hjemkalde Easee-ladebokse

Trods salgsforbud skal de omkring 20.000 Easee-ladebokse, der er monteret i danske hjem, ikke hjemkaldes.

De omkring 20.000 danskere, der trækker strøm til elbil fra Easee-ladebokse, kan ånde lettet op. Trods et salgsforbud vil Sikkerhedsstyrelsen ikke hjemkalde de ladebokse, der allerede er monteret.

Boksen er nemlig ikke farlig at bruge. Salgsforbuddet skyldes alene manglende dokumentation for, at en fejlstrømsafbryder i boksen er elektrisk og ikke elektromekanisk. Det oplyser FDM’s chefkonsulent Ilyas Dogru til TV 2.

– Man kan strække det til at sige, at det handler om dokumentation, og at det dermed er formalia. Ellers ville Sikkerhedsstyrelsen ikke skrive, at boksen er sikker at bruge, men derimod trække produktet fra markedet, siger Ilyas Dogru til TV 2.

FDM har også fået Sikkerhedsstyrelsen til at uddybe, hvorfor der ikke længere er Easee-ladebokse på hylderne herhjemme. I en mail til FDM skriver styrelsen:

“De svenske myndigheder har givet påbud om et salgsstop, da de har vurderet, at produktet og installationen ikke overholder EU-kravene. De har samtidig aktiveret EU Safe Guard proceduren, og det betyder, at påbuddet gælder i hele EU, med mindre andre lande gør indsigelser. 

Sikkerhedsstyrelsen har været i dialog med Easee og gennemgået den tilsendte dokumentation. Det har ikke givet Sikkerhedsstyrelsen anledning til at gøre indsigelse mod den svenske afgørelse, og derfor har Easee bekræftet over for Sikkerhedsstyrelsen, at de har indført et salgsstop af produktet i Danmark.

De svenske myndigheder har i deres afgørelse om salgsstop anført, at der ikke er nogen umiddelbar risiko for personskade ved at anvende ladeboksene. Sikkerhedsstyrelsen har ikke oplysninger, der har givet anledning til at ændre den vurdering.”

Status

Status er p.t. at seks lande har valgt at stoppe salget af Easee-ladebokse. Easee har anket dommen fra svenske Elsäkerhetsverket og afgørelsen ventes at komme i efteråret. I mellemtiden arbejder Easee på at skaffe kapital til at lancere en ny produktserie.

Læs mere om sagens forløb:

Via
FDM
Kilde
TV 2
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.