×
Guides

Guide: Få bedre wifi i hjemmet

Problemer med dårligt wifi i hjemmet? Denne guide giver dig bedre wifi i hjemmet!

Hvis du bor i hus eller en større lejlighed kender du sikkert problematikken; dit wifi er stærkt ét sted, og nærmest ubrugeligt et andet sted. Men der er faktisk rigtigt mange ting, du kan gøre for at få bedre wifi – over hele huset. Her er vores råd:

1. Placer aldrig routeren bag noget

Selv om det kan være fristende at gemme routeren bag sofaen, så er det samtidig opskriften på dårlig dækning. Wifi signalet bliver blokeret af fysiske forhindringer, og en sofa er meget fysisk. I øvrigt er et teknikskab også en potentiel katastrofe for dit signal, så hiv eventuelt routeren ud af skabet.

2. Placer routeren i højden

En router sender som oftest signalet skråt ned, og derfor bør den placeres på en hylde i mindst en meters højde. Det kan også være en ide at flytte routeren en etage op – mange har gode erfaringer med at placere den på loftet.

3. Peg antennerne i den rigtige retning

Mange routere har stadig eksterne antenner, og er din en af dem, skal du tænke over, hvilken retning de peger. Sørg for, at antennerne peger i den retning, hvor dit wifi bruges mest.

4. Skift antennen ud

Har din router eksterne antenner, kan du med fordel finde en bedre antenne der simpelthen skrues på routeren. De koster fra et par hundrede kroner og op, så det er en ret billig måde at få et væsentligt bedre signal.

5. Midten af huset er bedst

Placerer du routeren ved en ydervæg eller et vindue, er dit signal væsentligt mere ineffektivt hvis du har en router, der sender signal i alle retninger – halvdelen af signalet blive simpelthen spildt.

6. Opdater firmwaren

Det lyder nørdet, men det er ofte ret let at opdatere firmwaren i en router. Du logger på via din browser og installerer nyeste opdatering. Det kan betyde en del for både sendestyrke og hastighed, så selv om det kræver lidt arbejde og måske et kig i manualen, så kan det være det værd for at få bedre wifi.

7. Flyt routeren væk fra andre apparater

Meget forbrugerelektronik udsender ret kraftige signaler, der kan forstyrre wifi-signalet. Hold derfor altid routeren langt væk fra eksempelvis microbølgeovne og babyalarmer. Det er heller ikke en god ide at placere routeren under fjernsynet ved siden af en bunke andre apparater.

8. Anskaf en wifi extender

Har du et stort hus eller en stor lejlighed, så kan du med fordel forlænge dit wifi signal fra routeren med en såkaldt wifi-extender. Det er en relativt billig løsning, og hvis du køber en fra samme producent som din router, er den også let at sætte op.

9. Skift kanal

Et wifi netværk sender på en speciel kanal. Hvis du bor i en etageejendom kan den kanal, din router tilfældigvis står på, være udfordret af at andre bruger samme kanal. Det kan derfor godt svare sig at prøve at skifte kanal, hvis dit wifi ikke er så godt som det burde være. Du bruger din browser til at logge ind på routeren og ændre kanalen. (Tjek din manual for detaljer)

10. Overvej en ny router

Teknologien på routere udvikler sig hele tiden, og hvis du har en gammel router stående, kan det være en ide at købe en ny og bedre router. Husk at købe en, der understøtter den nyeste A/C standard, der både giver højere hastighed og bedre dækning. De nyeste routere finder automatisk ud af, hvor de enheder der bruger dem befinder sig, og sørger for et stærkere signal i den retning. Alt i alt er det en effektiv, men dyr løsning at skifte routeren ud.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.