×
Guides

GUIDE: Tag din Smartphone med på rejsen!

Tårnhøje mobilregninger er efterhånden en ting der hører fortiden til. I dag tilbyder flere selskaber en eller anden form for udlandstelefoni med deres abonnementer.

Teleselskabet 3 var på forkant med deres lancering af tjenesten 3LikeHome, der gjorde det muligt for 3 kunder at roame og ringe i det meste af Europa uden at det koster ekstra. Siden da er mange andre selskaber kommet ind på markedet med deres egne løsninger for udlandstelefoni.

I dag dækker hele 7 af de større danske teleselskaber det meste af Europa via deres udlandstelefonipakker. Og så er 3, som det eneste selskab, begyndt at tilbyde deres service i USA, Singapore, Hongkong og Puerto Rico. Det vil sige at hvis du skal uden for Europa er det højest sandsynligt 3, som er den bedste løsning for dig. Flere selskaber tilbyder også udlandstelefoni i et mindre omfang – Norden og Baltikum er blandt andet lande som flere selskaber dækker. Denne løsning er ideel til skiferien eller hvis dig og familien foretrækker at rejse til et af vores nabolande.

Se tabellen nedenfor at få et bedre overblik over markedet for mobilabonnementer med udlandstelefoni (Artiklen fortsættes under tabellen)

Abonnementer med udlandstelefoni

Som det kan ses på tabellen er der mange abonnementer, man kan bruge på rejsen – alle i forskellige prisklasser og med forskelligt indhold af data og tale. Man skal dog være opmærksom på, at ikke alle selskaber har samme mængde tale og data i udlandet som i Danmark.

 

Det med småt!

Selvom mange teleskaber får det til at lyde tiltalende med deres pakkeløsninger, er det stadig vigtigt at læse det med småt. Flere abonnementer tilbyder nemlig ikke data på samme vilkår som i Danmark – også selvom udlandstelefoni er inkluderet. Læs mere nedenfor, hvor indholdet hos hvert selskab gennemgås:

3

Samme tale/SMS/MMS, som i dit abonnement til alle danske og lokale numre, hvis du er i et af de 40 3LikeHome lande. Med hensyn til data har du en maksgrænse på 10 GB data lige meget hvor meget data du har i Danmark.

Telia

Du kan frit benytte dit Telia abonnement i udlandet på samme vilkår, som i Danmark. Dog gælder 10 GB data grænsen ligeså for abonnementer hos Telia.

TDC

Med TDCs tjeneste Rejseklar EU får du samme tale/SMS/MMS som i dit abonnement til alle danske og lokale numre, hvis du er i et af de 35 RoamLikeHome lande. Dog kan du maks bruge 500MB data.

Callme

Samme tale/SMS/MMS/data som i dit abonnement til alle danske og lokale numre, hvis du er i et af de 6 JustLikeHome lande.

Fullrate

Afhængigt af hvilket abonnement du vælger hos Fullrate har du 4 Timers tale, fri SMS og enten 100 MB data eller 1 GB data, hvis du er i et af de 33 Rejs EU lande.

Telmore

Samme tale/SMS/MMS som i dit abonnement til alle danske og lokale numre. Herudover kan bruge op til 1GB data, hvis du er i et af de 35 lande.

Telenor

Samme tale/SMS/MMS som i dit abonnement til alle danske og lokale numre. Dog kan du maksimalt bruge op til 10 GB data, hvis du er i et af de 36 JustLikeHome lande.

YouSee

Samme tale/SMS/MMS som i dit abonnement til alle danske og lokale numre, hvis du er i et af de 36 lande. Herudover kan du bruge op til 500MB data i de pågældende lande.

Gode nyheder på vej til dig der elsker at rejse!
EU har vedtaget en ny aftale der stræber efter at fjerne roaming-afgifter permanent i hele EU fra juni 2017.  EU parlamentsmedlem, Jens Rohde, udtaler i en pressemeddelelse:

Trods stor skepsis og modstand blandt medlemslandenes regeringer er det endelig lykkedes at presse et forbud igennem. Vi har truffet en historisk beslutning, som bliver god for både borgere og virksomheder i Europa, for hvem udgifterne for mobilitet og kommunikation i EU vil falde drastisk.”

Derfor kan danskerne se frem til i den nærmeste fremtid at kunne roame frit i EU uden særlige mobilabonnementer. Direktør for Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen udtaler:

EU’s nye aftaler kommer unægteligt til at påvirke teleselskaberne. 3 er som det eneste selskab begyndt at imødekomme disse nye reguleringer fra EU ved at ekspandere deres udlandstelefoni udover EU’s grænser, men jeg forventer at se de andre selskaber følge trop inden længe – for at beholde deres fordel inden EU aftalen bliver fuldt gældende.”

Indtil da kan det dog stadig svare sig at have et abonnement, der inkluderer udlandstelefoni med sig på rejsen. Sammenlign abonnementer og find det bedste til netop din rejse her! (Eksternt link)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.