×
Teknologi

Hackere hævder at iPhone X’s Face ID er knækket

Der er gået blot en uge siden iPhone X kom på gaden og nu hævdes Face ID allerede knækket. Snydt af en relativt simpel maske

Fredag udgav det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav en post på sin blog, der viste, hvordan de bruger en maske til at omgå den nye iPhones sikkerhedslås, der er baseret på tredimensionel ansigtsgenkendelse.

Masken er fremstillet af 3D-print, silikone, makeup og simple papirudklip og koster, ifølge Bkav 150 dollars – knapt 1.000 kroner – at fremstille.

Ingen grund til panik

Der er dog ikke nogen grund til at nyslåede iPhone X-ejere går i panik; Bkav skriver selv, at metoden vil kræve meget præcis målinger eller et digital scan af ejerens ansigt. Det er med andre ord en ret omstændig proces, som måske nok vil kunne realiseres i større industri-spionage-projekter, men ikke den “almindelige” hacking, som iPhone X-ejere typisk vil kunne udsættes for.

Formålet med forsøget har, ifølge Bkav, været at vise, at Face ID ikke er så sikker, som Apple hævder.

“Genkendelsesmekanismen er ikke så striks, som man tror. Vi behøvede bare et halvt ansigt for at skabe masken. Det var nemmere, end vi havde troet, da vi gik i gang,” skriver Bkav.

I videoen ovenfor kan man se, hvordan ansatte hos Bkav omgår Face ID ved hjælp af masken.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.